Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


macska:agresszivitás,játék

 

Egy kiscica tartása izgalmas élmény. A cicusok szőre selymes, kedvesen dorombolnak, játékosak, és szeretik, ha megsimogatjuk őket. A legtöbb cica játékos állat, de a felnőtt macskák már nem lelkesednek annyira a játékért mint a kicsik. A kiscica nem játékszer, könnyedén megsérül. éppen ezét gyengéden kell vele bánni. A kiscica komoly gondozást igényel, és ez sok időbe kerül.

A kiscicák nagyon aranyosak de gyorsan felnőnek!

Ha meguntuk kisállatunkat, vagy elegünk van a gondozásából, nem hajíthatjuk el, mint egy megunt játékot! A macskák 20 évig vagy még nnél tovább is elélhetnek, tehát hosszú ideig is társaink maradhatnak, ezért fontoljuk meg tartását!


Játék 

A házi macskák, különösen a fiatal egyedek, rajonganak a kötéllel való játékért. A legtöbb macska képtelen ellenállni a meglóbált vagy földön húzott kötélnek. Számos képi ábrázolás létezik, amely a macskát egy fonalgombolyaggal jeleníti meg. Ez a tulajdonság feltehetően a vadászösztönnel áll összefüggésben, amely arra készteti a kölyköket, hogy más macskák (rendszerint az anyaállat) farkán gyakorolják a vadászatot. A lenyelt kötél azonban az állat gyomrába vagy beleibe juthat, amely megbetegedéshez, súlyosabb esetben az egyed pusztulásához vezethet. Vannak akik ennek elkerülésére a kötelet lézermutatóval helyettesítik.

Agresszivitás 

Kis méretüknek köszönhetően a házi macskák nem jelentenek komoly veszélyt az emberre nézve – a legnagyobb kockázatot általában a karmolásokból, harapásokból eredő sérülések, esetleg valamely kórokozó által terjedő fertőzés[60] (például a veszettség) jelentheti. Bár a rossz tartási körülmények miatt frusztrált vagy játék közben megvadult állat akár komoly szemsérülést is okozhat, ez meglehetősen ritkán fordul elő (megjegyzendő, hogy a hímeknél a hasi tájék megérintése általában védelmi reakciót vált ki).

Magasság és zuhanás

Macska a fán

A legtöbb macskaféle szívesen tartózkodik magasan levő helyeken. Az állati viselkedéssel foglalkozó kutatók számos példával szolgálhatnak erre vonatkozóan, a magyarázat pedig nyilvánvalóan az, hogy a magasság jó megfigyelőpont az állat számára, ahonnan áttekintheti a „területét”, szemmel tarthatja az emberek és az esetleges egyéb háziállatok tevékenységét. A vadon élő macskafélék számára a magasban levő leshelyek segítséget nyújtanak a vadászathoz; alkalmanként a házi macskák is a magasból, például egy faágról vagy egy kerítésről vetik rá magukat zsákmányukra, ahogyan a leopárd.[61] Emellett a macskák számára a magasság tekintélyt és biztonságérzetet is nyújt.

A magas helyekhez való vonzódás azonban veszélyes is lehet, ugyanis élesben teszteli azt a közismert axiómát, mely szerint „a macska mindig a talpára esik”. Az American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (Amerikai Társaság az Állatok Elleni Kegyetlenség Megelőzéséért) nevű szervezet arra figyelmezteti a macskatulajdonosokat, hogy védjék kedvencüket a túlságosan magas helyektől, ugyanis az elbizakodott vagy figyelmetlen állatok megsérülhetnek egy nagyobb zuhanás során.[62]

Esés közben a macska, kiváló egyensúlyérzékét és rugalmasságát kihasználva képes testét megcsavarva talppal a föld felé fordulni.[63][64][65] Ez az „önigazító reflex” avagy „korrekciós reflex” néven is ismert képesség, amely lehetővé teszi, hogy zuhanás közben, bizonyos idő elteltével az állat a megfelelő irányba forduljon. A legtöbb beszámoló szerint a néhány méteres zuhanások kevésbé károsak a számukra (habár néha komoly sérülésekkel járnak), de ismertek olyan esetek is (5-10) amelyben az állat nagy magasságból (például egy épület hetedik emeletéről) ért földet sértetlenül. A világrekordot Ken Myer floridai[66] A közhiedelemmel ellentétben a farok nélküli macskák is rendelkeznek ezen képességgel, ugyanis főként a mellső és hátsó lábuk, valamint a gerincük segítségével fordulnak a megfelelő helyzetbe, a farok kevésbé fontos a mozdulatsor végrehajtásánál.[67]kormányzó Andy nevű macskája állította be, egy 16. emeletről történt 61 méteres zuhanást túlélve.

Életkor

A macska életkorának emberi életkorhoz való megfeleltetése
Macska Ember Macska Ember Macska Ember Macska Ember
1 hónap 5-6 hónap 1 év 15-16 év 8 év 48 év 15 év 76 év
2 hónap 9-10 hónap 2 év 24 év 9 év 52 év 16 év 80 év
3 hónap 2-3 év 3 év 28 év 10 év 56 év 17 év 84 év
4 hónap 5-6 év 4 év 32 év 11 év 60 év 18 év 88 év
5 hónap 8-9 év 5 év 36 év 12 év 64 év 19 év 92 év
6 hónap 10-12 év 6 év 40 év 13 év 68 év 20 év 96 év
8 hónap 13 év 7 év 44 év 14 év 72 év 21 év 100 év

A szobában tartott macskák általában 14-20 évig élnek, noha a Guiness Rekordok Könyveszerint a legöregebb ismert macska 34 éves volt.[68][69] A hazai macskák közül a regisztrált legidősebb 21 esztendőt élt meg.[70] Egyes nem hivatalos beszámolók 37 és 43 éves kort megért példányokról is említést tesznek. A házi macskák tovább élnek, ha nem engedik őket ki a szabadba (így csökken az esélye a harcokból, balesetekből származó sérüléseknek és a betegségeknek) és ha ivartalanítva vagy kasztrálva vannak. Ezáltal a kasztrált hím macskáknak nem lesz hererákjuk, az ivartalanított nőstényeknek pedig petefészekrákjuk, és mindkettőjüknél csökken a tejmirigy daganat kialakulásának esélye.[71]További fontos lehetőség az élettartam meghosszabbítására a macska életkorának és életmódjának megfelelő táplálék etetése. A vemhes és szoptató nőstényeknek, valamint a kölyköknek általában egy éves korig kölyöktápra, a felnőtteknek 6-7 éves korig felnőtt tápra, ezután pedig idős macskának gyártott tápra van szükségük. Ezzel ellentétben a modern városi környezetben élő elvadult macskák gyakran csak kettő vagy kevesebb évig élnek. A gondozott csoportokban élő vadmacskák élettartama hosszabb: a British Cat Action Trust már 19 éves vad hímet is jelentett. A legöregebb vadmacska „Mark” volt, akit a brit Cats Protection jótékonysági szervezet látott el, 26 évet ért meg.

A macskák és az emberek életkorának összehasonlításához általában egy évet 7 macskaévnek feleltetnek meg. Mivel azonban a macskák 2 éves koruk után lassabban fejlődnek az embernél, a skálát módosították, egy emberi évet 4 macskaévnek számítva.[72] Egy 7 éves példány középkorúnak számít, egy 10 év feletti pedig már idősnek. Az első hónapok összehasonlítását a különböző forrásból származó táblázatok rendszerint másként végzik el, így erre az időszakra vonatkozóan hozzávetőleges értékekkel érdemes számolni.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Test, just a test

(cynengefl, 2018.09.01 02:48)

Hello. And Bye.

propecia 426 mg

(WilliamVow, 2018.08.30 01:45)

Howdy! <a href=http://propeciausfinasteridhq.com/#buy-propecia-cheap>propecia</a> excellent site.

Стоящая и Изумительная методика, товарищи в кураже!

(KovalenkoPl48, 2018.08.15 12:37)

ПРИВЕТСТВУЮ!

НУЖНО ВАШЕ МНЕНИЕ.
ВЫ БЫ ХОТЕЛИ, ЧТОБЫ НАЛИЧНЫЕ СРЕДСТВА ПОСТУПАЛИ К ВАМ ТАКИМ ОБРАЗОМ:
https://vk.cc/7D7BTV

РЕГУЛЯРНО, В БОЛЬШОМ КОЛИЧЕСТВЕ И КАЖДЫЙ ДЕНЬ?
ВЫ БЫ СПРАВИЛИСЬ С ТАКИМ ПОТОКОМ ЗЕЛЕНЫХ?

В ОБЩЕМ, ЕСЛИ «БРЕННЫЙ МЕТАЛЛ» НЕ ВЫЗЫВАЕТ У ВАС АЛЛЕРГИИ, НАЖИМАЙТЕ И ОБОГАЩАЙТЕСЬ:
https://vk.cc/7D7BTV

ДВА КЛИКА – И ВСЕ ЭТО ВАШЕ.

НИКИТА КАМЕНСКИЙ,
БИНАРНЫЙ ЭКСПЕРТ

Ремонт квартир дизайн

(Normanmycle, 2018.08.13 12:58)

Вероятно, почти все подряд согласятся с тем основанием, что ремонт квартиры – это конечно слишком хлопотная и дорогостоящая затея, которая почти всегда отнимает громаду ваших сил и своего времени. Всетаки на самом деле все это далеко не так страшно, и различные обслуживающие работы сможете сделать очень на высокой скорости и без чрезмерных экономических расходов. В этом блоге позволительно узнать об том, каким образом возможно своими силами осуществить разные отделочные и ремонтные мероприятия по дому, и вы убедитесь в этом, что это реально совершенно не так уж трудно и затратно, как может показаться со стороны.

Поподробнее:
<a href=http://meshka.ru/steny/1696-kak-pokrasit-stenki-akrilovoj-kraskoj.html>ремонт квартир фото</a>

does windows 8 support trim

(Brandonunona, 2018.07.23 08:59)

dell operating system reinstallation cd windows 7 windows xp reinstall spooler service reinstall printer spooler windows vista intel drivers update utility for windows xp windows genuine advantage validation update number allowing windows update through firewall windows update standalone installer stuck on searching for updates problem update windows 7 uninstall services in windows xp windows 2000 serever large disk support update ethernet driver windows 8.1 windows help download software update checker for windows 7 free download age of empires 2 updates for windows 7 how to update windows manually

windows movie maker update download for xp <a href=http://supporterwindows.com/cost-and-support-for-the-user-windows/7527-2017-04-24.php>update windows server 2000 auf 2003</a> microsoft outlook express 6 support <a href=http://help-support-microsoft.com/windows-component-update-visual-foxpro-7/11665-2017-10-31.php>windows 7 network update download</a> windows update messed up my display <a href=http://tools-windows.com/updates-for-windows-media-player-11/16188-2018-05-16.php>openedge support for windows 7</a> the loading of password-encrypted microsoft powerpoint presentations is not supported <a href=http://tools-support-microsoft.com/windows-vista-start-niet-op-na-update/18644-2018-08-16.php>pc nach windows 8 update langsam</a> can i update windows xp professional to windows 8 <a href=http://assistwindows.com/windows-7-defender-update-download/16914-2018-06-21.php>disable windows updates policy</a>

mshelp windows update windows media player windows 7 free what is usb printing support in windows 7 how to update dns records windows server 2003 windows 2000 support cab bluecoat blocking windows updates how to reinstall windows xp service pack 3 without cd cpu support windows 2008 r2 standard hyper-v update for windows server 2008 x86 reinstall windows messenger service

download problems windows update <a href=http://support-microsoft-help.com/disable-windows-updates-windows-7-registry/14427-2018-03-15.php>which formats are supported by windows movie maker</a> driver update check windows 7 <a href=http://windows-tools.com/will-windows-rt-support-flash/15317-2018-04-11.php>how to reinstall windows 7 on acer laptop</a> reinstall windows xp dell inspiron 6000 <a href=http://windows-assist.com/windows-update-code-fffc/20346-2018-09-22.php>microsoft office 365 support chat</a> windows phone 8000ffff update <a href=http://support-microsoft-help.com/reinstaller-version-oem-windows-7/12942-2018-01-11.php>windows 7 august 2012 updates</a> keyupdatetool para windows 7 <a href=http://windows-assist.com/how-to-remove-windows-updates-that-fail/393-2016-02-09.php>reinstalling windows vista premium</a>

windows certificate revocation list update recover mac files on windows are hotfixes included in windows updates 64 c error code for windows update windows update for windows xp

уборка офисных зданий в москве

(Deweyjet, 2018.07.20 15:04)

<a href=http://elnewton.org/><img src="http://elnewton.org/uborka-kvartiry.png"></a>

Формирование чистоты в помещении является создание удобства и уюта. К тому же, точно выбрать средства для уборки, которые могут легко отмыть поверхность в офисе. Перед тем как нужно выбрать клининговую компанию, зайти на сайт сделать заказ и выбрать услугу.

<b>уборка квартир эконом</b>

Клининговая по уборке в квартире <a href=http://elnewton.org/>http://elnewton.org/</a> предлагает не тратить свое время на уборку и желает посмотреть на вашу квартиру чтобы оценить и рассчитать цену на услуги уборки. У нас есть все средства категории премиум для быстрой мойки предметов. У каждой компании по уборке присутствуют собственные достоинства, которые легко распознать – быстрая работа, неповторимое качество уборки. Широкое разнообразие услуг, издавна вошли в стереотипы привычного и привычного, дает возможность сделать выбор на уникальную уборку офиса, независимо от ее габаритов. Если сопоставить компании по уборке, то можно найти немало существенных отличий. Наша компания «Чистюля» <a href=http://chistyulya.com/>http://chistyulya.com/</a> отдают предпочтения потребностям потребителя и всегда стремится убрать максимально качественно в квартире.

Одноразовые бритвенные станки gillette 2

(optovkaLow, 2018.07.17 20:26)

Одноразовые станки gillette со скидкой!


Хорошие новости для покупателей и продавцов продукции Gillette! Предлагаем купить наборы Gillette для себя и близких или для продажи. Gillette это лидер на российском рынке, а также отличное начало нового бизнеса. Максимально возможные скидки!Внимание, акция! Бритвы Gillette Fusion и их модификации Джилет Фьюжен Проглайд и Gillette Fusion Proglide Powerимеют современный дизайн. Рекомендуем стильные наборы станок + кассета Gillette Fusion, купить которые по акции можно через форму на сайте optovka.net. Не упустите возможность приобрести станок для бритья Gillette Mach 3 Turbo, Лезвие Mach3, кассеты для микроимпульсных станков Gillette Power, а также любой другой продукт серии Gillette Mach 3 с максимальной выгодой! Мак 3 Турбо это классика на рынке товаров для бритья, а классика всегда пользуется спросом! Хит продаж - одноразовые станки Gillette. Одноразовые станки для бритья Gillette Gillette blue, Gillette 2, Gillette blue 3, пользуются спросом практически всегда.Самое время заказывать наборы со скидкой! Наборы Gillette Sensor Excel, Gillette Sensitive, Gillette Slalom, Gillette Venus - это универсальный подарок. В набор Gillette VENUS входят: бритва, станок Gillette venus, кассеты. Исследования показали, что большим спросом у конечных потребителей пользуется бритвенный станок Gillette sensor excel, купить который стало ещё проще через форму на сайте optovka.net. Опытный клиент предпочтёт купить бритвенный станок известной зарекомендовавшей себя фирмы. Мы предоставляем дополнительные скидки крупным оптовикам. Удобная оплата через системы международных платежей. Заказав у нас продукцию Gillette, вы получаете оригинальную качественную продукцию, максимальную выгоду, надёжные гарантии. Постоянные покупатели получат эксклюзивные предложения и приятные бонусы. Свяжитесь с нами через сайт optovka.net и анкету для создания заказа и приготовьтесь к развитию вашего бизнеса! <a href=http://optovka.net><img src="http://optovka.net/gillette-fusion.jpg"></a>

123424243

(Davidsap, 2018.07.12 20:10)

1 https://adguardpc.ru/

Get me friends plis

(Bryannew, 2018.07.09 07:47)

Get me friends plis

vegas slots free free slots

(Abakbakitog, 2018.06.26 19:00)

vegas slots free - <a href="https://slots777usa.com/">freeslots</a>
slots free online <a href=" https://slots777usa.com/ ">slots</a>
https://slots777usa.com/

la80sex6

(Kennethlix, 2018.06.23 07:53)

wh0cd241792 <a href=http://cephalexin.us.org/>read more here</a> <a href=http://levitra20mg.us.com/>levitra 20 mg</a> <a href=http://clonidine.us.org/>clonidine online</a> <a href=http://tadalafil.us.org/>Cheap Tadalafil</a> <a href=http://avodart.us.com/>generic avodart</a> <a href=http://lisinopril.us.org/>zestoretic</a> <a href=http://amoxicillin2018.us.com/>how to buy amoxycillin</a> <a href=http://cialis20mg.us.com/>Cialis 20mg</a> <a href=http://acyclovirbestprice.us.com/>acyclovir cream generic</a> <a href=http://propecia.us.com/>look at this</a>

Brunette allie haze teen fucks or How can i get a orgasm

(ChristianDip, 2018.06.22 14:30)

Geladen hot tight blonde teen

It would be much appreciated if you returned the kind gesture by purchasing something from the FantasyAnime store. Shemale Isabel Fucks Guy. Britain s biggest boobs.
<a href=http://codiet.ru/babe/naked-girl-in-stockings-1316.html>Naked girl in stockings</a>

Free streaming farm sex

After surfing the site for a good while, checking out as many sex movies as I could, I must admit this is a great free site. A curio shop is the setting for this offbeat story of an incense burner that doubles as the world s most powerful aphrodisiac. Once he gets going the oil starts spilling and massage gets intense.
<a href=http://marriagewards.win/fetish/fully-clothed-fetish-mature.html>Fully clothed fetish mature</a>

Porno photo of a graduate

Bloody good job, honey. I will tell my friends about your uncut mexican cock and puerto rican cock and your gay latin galleries and gay porno videos. The site claims up to 40 percent of these women are college students.
<a href=http://vrachiru.ru/ass/fisting-a-shitty-asshole-757.html>Fisting a shitty asshole</a>

Events oksanalovedating russian lady

Cum In Mouth 24,229 vids. Stepmother catches stepdaughter fucking with boyfriend and joins the action. Winsome Czech teen gal Kristine Crystalis was hard fucked.
<a href=http://mandarling.xyz/other/374-fist-in-the-pink.html>Fist in the pink</a>

Chris wide gay porn

Lesbian Blonde Granny And Teen. Watching My Wife Sucking Huge Black Cock. Oh look I spot an AssAddict.
<a href=http://ladies-beauty.info/gay/84-alexander-senna-wild-outdoor-gay-sex.html>Alexander senna wild outdoor gay sex</a>

Teen babe gets three dildos

Never Wasted A Drop, Swallows It All. Amazing pornstar India Fox in hottest shemale, shemale latin porn movie. Professional Domme gives rookie a harsh handjob.
<a href=http://recompassion.xyz/bbw/bbw-free-naked-old-pic.html>Bbw free naked old pic</a>

Their latina teen chicks

I recently started and it becomes addicting. Innes A Erotic Video By Eternal Desire. Video X List 123.
<a href=http://unmarriage.top/teen/ebony-teen-handjob-sucks-white-cock.html>Ebony teen handjob sucks white cock</a>

c4fag02c

(Bretturimb, 2018.06.18 09:07)

wh0cd174234 <a href=http://doxycycline100mg.us.org/>doxycycline</a>

gq40kts6

(Bretturimb, 2018.06.17 08:27)

wh0cd106676 <a href=http://cialisgeneric.us.org/>cialis by mail order</a>

pharmacie online

(ArthurTof, 2018.06.16 07:37)

<b><a href=https://bit.ly/2sD1GUE>pharmacie online</a></b><a href=https://bit.ly/2sD1GUE><img src="http://oi67.tinypic.com/673vj9.jpg"></a>
https://bit.ly/2sD1GUEcialis online australia
achat viagra angleterre
peut on avoir du viagra sans ordonnance
cialis commande par telephone
ou acheter kamagra en france
achat dapoxetine
pharmacie europe kamagra
cialis moins cher toulouse
vente de cialis en andorre
ou acheter du viagra forum
peux t on acheter du viagra en pharmacie
levitra ou cialis que choisir
kamagra oral jelly ebay
cialis achat internet
prix de cialis en tunisie
achat du vrai viagra
prix boite viagra 100mg
achat cialis forum
prix vrai viagra
acheter viagra le vrai
achat cialis par paypal
viagra commande
peut t on avoir du viagra sans ordonnance
viagra et son generique
acheter viagra en ligne forum
danger du viagra generique
achat viagra a reims
viagra en vente libre en france
achat dapoxetine france

pharmacie en ligne

(ThomasLeld, 2018.06.15 23:59)

<b><a href=https://bit.ly/2Jcmk50>pharmacie en ligne</a></b><a href=https://bit.ly/2Jcmk50><img src="http://oi64.tinypic.com/xm8uuf.jpg"></a>https://bit.ly/2Jcmk50
comparaison entre viagra levitra et cialis
prix du tadalafil en pharmacie
le viagra vente libre
lowest price viagra uk
prix levitra lyon
viagra generique en vente en france
comment acheter du viagra sur le net
prix de cialis en belgique
comparateur de prix levitra
viagra-prix avis
viagra a vendre tunisie
comment acheter du cialis en ligne
commande viagra paypal
site de confiance pour acheter viagra
priligy generique (dapoxetine) 60mg
prix boite cialis pharmacie
viagra en ligne doctissimo
acheter kamagra moins cher
levitra pharmacie sans ordonnance
comment acheter la viagra
cialis en ligne
comprime viagra pour femme
combien coute generique viagra
levitra generic canada

Hello

(Robertson, 2018.04.18 11:20)

Лестницы на заказ

(ViktorDen, 2018.04.08 08:35)

Лестницы для дома http://ladder-spb.ru пользуются большим спросом у потребителей, а значит, и растет численность фирм, занимающихся их изготовлением. Из-за такого многообразия остановить свой выбор на конкретной фирме непросто. Решающую роль всегда играет качество, внешние особенности лестницы, насколько она удобна и надежна в эксплуатации. К тому же, всегда хочется, чтобы выбор неизменно был оправдан. Если вы действительно хотите оправдать свои ожидания от продукции определенной фирмы, то для этого существует единственный способ убедиться в правильном выборе. Выбирайте компанию, доказавшую не на словах, а на деле свою способность отвечать всем требованиям.
http://www.ladder-spb.ru - https://d.radikal.ru/d15/1803/06/ad66ea0c5642.jpg

Recommendations: how to promote your vegyesoldi.eoldal.hu

(LatonyaVargo, 2018.02.23 09:31)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can bypass any antibot CAPTCHA's.
Captcha Recognition Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8400 other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

Tornado, earchquakes?! No, it is XEvil.

(LatonyaVargo, 2018.02.22 11:59)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can solve almost any anti-bot captcha.
Captcha Bypass Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8400 other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66