Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


macska:agresszivitás,játék

 

Egy kiscica tartása izgalmas élmény. A cicusok szőre selymes, kedvesen dorombolnak, játékosak, és szeretik, ha megsimogatjuk őket. A legtöbb cica játékos állat, de a felnőtt macskák már nem lelkesednek annyira a játékért mint a kicsik. A kiscica nem játékszer, könnyedén megsérül. éppen ezét gyengéden kell vele bánni. A kiscica komoly gondozást igényel, és ez sok időbe kerül.

A kiscicák nagyon aranyosak de gyorsan felnőnek!

Ha meguntuk kisállatunkat, vagy elegünk van a gondozásából, nem hajíthatjuk el, mint egy megunt játékot! A macskák 20 évig vagy még nnél tovább is elélhetnek, tehát hosszú ideig is társaink maradhatnak, ezért fontoljuk meg tartását!


Játék 

A házi macskák, különösen a fiatal egyedek, rajonganak a kötéllel való játékért. A legtöbb macska képtelen ellenállni a meglóbált vagy földön húzott kötélnek. Számos képi ábrázolás létezik, amely a macskát egy fonalgombolyaggal jeleníti meg. Ez a tulajdonság feltehetően a vadászösztönnel áll összefüggésben, amely arra készteti a kölyköket, hogy más macskák (rendszerint az anyaállat) farkán gyakorolják a vadászatot. A lenyelt kötél azonban az állat gyomrába vagy beleibe juthat, amely megbetegedéshez, súlyosabb esetben az egyed pusztulásához vezethet. Vannak akik ennek elkerülésére a kötelet lézermutatóval helyettesítik.

Agresszivitás 

Kis méretüknek köszönhetően a házi macskák nem jelentenek komoly veszélyt az emberre nézve – a legnagyobb kockázatot általában a karmolásokból, harapásokból eredő sérülések, esetleg valamely kórokozó által terjedő fertőzés[60] (például a veszettség) jelentheti. Bár a rossz tartási körülmények miatt frusztrált vagy játék közben megvadult állat akár komoly szemsérülést is okozhat, ez meglehetősen ritkán fordul elő (megjegyzendő, hogy a hímeknél a hasi tájék megérintése általában védelmi reakciót vált ki).

Magasság és zuhanás

Macska a fán

A legtöbb macskaféle szívesen tartózkodik magasan levő helyeken. Az állati viselkedéssel foglalkozó kutatók számos példával szolgálhatnak erre vonatkozóan, a magyarázat pedig nyilvánvalóan az, hogy a magasság jó megfigyelőpont az állat számára, ahonnan áttekintheti a „területét”, szemmel tarthatja az emberek és az esetleges egyéb háziállatok tevékenységét. A vadon élő macskafélék számára a magasban levő leshelyek segítséget nyújtanak a vadászathoz; alkalmanként a házi macskák is a magasból, például egy faágról vagy egy kerítésről vetik rá magukat zsákmányukra, ahogyan a leopárd.[61] Emellett a macskák számára a magasság tekintélyt és biztonságérzetet is nyújt.

A magas helyekhez való vonzódás azonban veszélyes is lehet, ugyanis élesben teszteli azt a közismert axiómát, mely szerint „a macska mindig a talpára esik”. Az American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (Amerikai Társaság az Állatok Elleni Kegyetlenség Megelőzéséért) nevű szervezet arra figyelmezteti a macskatulajdonosokat, hogy védjék kedvencüket a túlságosan magas helyektől, ugyanis az elbizakodott vagy figyelmetlen állatok megsérülhetnek egy nagyobb zuhanás során.[62]

Esés közben a macska, kiváló egyensúlyérzékét és rugalmasságát kihasználva képes testét megcsavarva talppal a föld felé fordulni.[63][64][65] Ez az „önigazító reflex” avagy „korrekciós reflex” néven is ismert képesség, amely lehetővé teszi, hogy zuhanás közben, bizonyos idő elteltével az állat a megfelelő irányba forduljon. A legtöbb beszámoló szerint a néhány méteres zuhanások kevésbé károsak a számukra (habár néha komoly sérülésekkel járnak), de ismertek olyan esetek is (5-10) amelyben az állat nagy magasságból (például egy épület hetedik emeletéről) ért földet sértetlenül. A világrekordot Ken Myer floridai[66] A közhiedelemmel ellentétben a farok nélküli macskák is rendelkeznek ezen képességgel, ugyanis főként a mellső és hátsó lábuk, valamint a gerincük segítségével fordulnak a megfelelő helyzetbe, a farok kevésbé fontos a mozdulatsor végrehajtásánál.[67]kormányzó Andy nevű macskája állította be, egy 16. emeletről történt 61 méteres zuhanást túlélve.

Életkor

A macska életkorának emberi életkorhoz való megfeleltetése
Macska Ember Macska Ember Macska Ember Macska Ember
1 hónap 5-6 hónap 1 év 15-16 év 8 év 48 év 15 év 76 év
2 hónap 9-10 hónap 2 év 24 év 9 év 52 év 16 év 80 év
3 hónap 2-3 év 3 év 28 év 10 év 56 év 17 év 84 év
4 hónap 5-6 év 4 év 32 év 11 év 60 év 18 év 88 év
5 hónap 8-9 év 5 év 36 év 12 év 64 év 19 év 92 év
6 hónap 10-12 év 6 év 40 év 13 év 68 év 20 év 96 év
8 hónap 13 év 7 év 44 év 14 év 72 év 21 év 100 év

A szobában tartott macskák általában 14-20 évig élnek, noha a Guiness Rekordok Könyveszerint a legöregebb ismert macska 34 éves volt.[68][69] A hazai macskák közül a regisztrált legidősebb 21 esztendőt élt meg.[70] Egyes nem hivatalos beszámolók 37 és 43 éves kort megért példányokról is említést tesznek. A házi macskák tovább élnek, ha nem engedik őket ki a szabadba (így csökken az esélye a harcokból, balesetekből származó sérüléseknek és a betegségeknek) és ha ivartalanítva vagy kasztrálva vannak. Ezáltal a kasztrált hím macskáknak nem lesz hererákjuk, az ivartalanított nőstényeknek pedig petefészekrákjuk, és mindkettőjüknél csökken a tejmirigy daganat kialakulásának esélye.[71]További fontos lehetőség az élettartam meghosszabbítására a macska életkorának és életmódjának megfelelő táplálék etetése. A vemhes és szoptató nőstényeknek, valamint a kölyköknek általában egy éves korig kölyöktápra, a felnőtteknek 6-7 éves korig felnőtt tápra, ezután pedig idős macskának gyártott tápra van szükségük. Ezzel ellentétben a modern városi környezetben élő elvadult macskák gyakran csak kettő vagy kevesebb évig élnek. A gondozott csoportokban élő vadmacskák élettartama hosszabb: a British Cat Action Trust már 19 éves vad hímet is jelentett. A legöregebb vadmacska „Mark” volt, akit a brit Cats Protection jótékonysági szervezet látott el, 26 évet ért meg.

A macskák és az emberek életkorának összehasonlításához általában egy évet 7 macskaévnek feleltetnek meg. Mivel azonban a macskák 2 éves koruk után lassabban fejlődnek az embernél, a skálát módosították, egy emberi évet 4 macskaévnek számítva.[72] Egy 7 éves példány középkorúnak számít, egy 10 év feletti pedig már idősnek. Az első hónapok összehasonlítását a különböző forrásból származó táblázatok rendszerint másként végzik el, így erre az időszakra vonatkozóan hozzávetőleges értékekkel érdemes számolni.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Фильмы торрента

(fsttorpos, 2018.09.24 11:36)

<a href=https://www.retail.ru/forum/?PAGE_NAME=message&FID=12&TID=11008&TITLE_SEO=11008-interesnye-filmy&MID=41819&result=edit#message41819>fast32</a>
<a href=https://www.omgtu.ru/club/user/213673/>fast59</a>
<a href=https://www.iphones.ru/iNotes/author/fasttorrent0?profile=1>fast74</a>
<a href=http://netlore.ru/dogsplayingpoker/#comment_0>fast43</a>
<a href=http://pbprog.ru/club/user/132772/blog/2512/>fast86</a>

trnqlo
<a href="https://coub.com/fasttorrent2018">fasttorent55</a>
<a href="https://myvi.ru/ru/user/fasttorrent/">fasttorent50</a>
<a href="https://www.itv.ru/forum/user/96223/">fasttorent21</a>
<a href="https://news2.ru/profile/fasttorrent/">fasttorent52</a>
<a href="https://www.behance.net/gallery/70002207/fast-torrent">fasttorent1</a>

propecia cheap 307 mg

(MarioBOast, 2018.09.24 04:58)

Hello! <a href=http://propeciausfinasteridhq.com/#buy-generic-propecia>purchase propecia</a> very good website.

thesis writing service EssayErudite.com..

(CharlesVot, 2018.09.20 17:03)

Thesis Writing Service - EssayErudite.com

If you look for a trustworthy <a href=https://essayerudite.com/thesis-writing-service/>thesis writing service</a> and want to benefit from a higher grade, your editors, proofreaders, and instructors are here to lend you a hand.
Some students afraid of hiring professional writers due to ethical issues. As a result, they fail the course due to various reasons not able to defend their degree.
You should note that there is nothing wrong with opting for a <a href="https://essayerudite.com/thesis-writing-service/" />thesis writing service</a>. EssayErudite is certainly the best place for that.

Thesis Writing Service https://essayerudite.com/thesis-writing-service/

essayerudite.com best essay writing service..

(JamesVor, 2018.09.19 17:48)

Best Essay Writing Service - EssayErudite.com

Looking for the <a href=https://essayerudite.com/best-essay-writing-service/>best essay writing service</a> can turn into a pain in the neck especially if you are not an experienced essay buyer.
<a href="https://essayerudite.com" />EssayErudite.com</a> is well known among students from the USA, UK, Canada and Australia.
We provide a superior writing assistance and handle all types of academic papers ranging from dissertations and thesis statements to reviews and coursework.
Whatever the challenge is, you can always count on us.

Best Essay Writing Service - https://essayerudite.com/best-essay-writing-service/

Help with the problem of potency

(Bryannew, 2018.09.19 12:47)

EssayErudite.com essay writing service .

(Tylerhip, 2018.09.18 16:16)

Essay Writing Service - EssayErudite.com

Our <a href=https://essayerudite.com>essay writing service</a> provides a full-scale writing assistance accessible online 24/7.
Apart from many other writing companies, we are rather picky when forming a professional staff of experts.
Moreover, we try to make our every customer feel safe and pleased with the service.

<a href="https://essayerudite.com" />essay writing service</a>

Essay Writing Service - https://essayerudite.com

Различные породы собак с фото, описанием и нюансами разведения

(Georgedal, 2018.09.18 16:09)

Собака – тварь, какое одомашнено и приручено человечеством еще в глубочайшей древности. Центральные архиологические обнаружения остовов похожего животного возле помещения человека, обнаруженные на Европейском континенте, принадлежат к веку мезолита. Вероятнее всего, собака существовала первым послушным млекопитающим, точто проявляло древнему человеку поддержку на охоте.
Детальнее:
<a href=http://burac.ru/porody-sobak/30-affenpincher.html>порода собак</a>

EssayErudite.com write my paper..

(JustinOxics, 2018.09.18 13:05)

Write My Paper - EssayErudite.com

Looking for an expert to <a href=https://essayerudite.com/write-my-paper/>write my paper</a> for you? You are at the right place.
Providing superior writing service appears to be our main specialization and passion.
Our website is the best destination for every English-speaking student who calls for assistance when handling his or her daily academic tasks.

<a href="https://essayerudite.com/write-my-paper/" />write my paper</a>

Write My Paper - https://essayerudite.com/write-my-paper/

Test, just a test

(masshal, 2018.09.18 02:44)

Hello. And Bye.

Гоголь. Страшная месть (2018) смотреть онлайн фильм в хорошем качестве

(SlavikPl25, 2018.09.16 18:49)

<b>Гоголь. Страшная месть смотреть онлайн фильм без регистрации t a k</b>

<a href=http://bit.ly/2wqOXah><img src="https://i99.fastpic.ru/big/2018/0830/19/e1337e79293556234a384b53f8421e19.jpg"></a>

<a href=http://bit.ly/2wqOXah><b>Смотреть фильм Гоголь. Страшная месть</b></a>
<a href=http://bit.ly/2wqOXah><b><font color=red>Смотреть фильм Гоголь. Страшная месть</font></b></a>
<a href=http://bit.ly/2wqOXah><b><font color=green>Смотреть фильм Гоголь. Страшная месть</font></b></a>

Данило Буральбаш вместе со своей женой Катериной приглашены на свадьбу соседей. Веселье, танцы, песни. Самая пышная свадьба. Но встречают, неожиданно для всех, отца Кати, которого не видели около десяти лет. Девушка очень рада появлению своего батюшки. Но с его приходом в Диканьки стали происходить странные и страшные вещи. Данило подозревает своего, новоиспеченного тестя, который странно реагирует на иконы. И на самой свадьбе было что-то не так. Кончится ли эта череда ужасных событий с уходом родителя Кати? Или Буральбаш ошибся? Кто знает. Пора бы Разобраться с таинственным, названным гостем. Так же можно скачать фильм торрент.

Оригинал: «Гоголь. Страшная месть» с хорошим звуком
Год: 2018
Страна: Россия
Жанр: Фильмы 2018 / Триллер / Русские фильмы / Приключения / Лучшие русские фильмы / Новинки 2018
Продолжительность фильма: 108 мин.
Режиссер: Егор Баранов
Актеры: Александр Петров, Олег Меньшиков, Евгений Стычкин, Артем Сучков, Таисия Вилкова, Юлия Франц, Ян Цапник, Евгений Сытый, Сергей Бадюк, Артем Ткаченко

На нашем сайте вы можете смотреть онлайн Гоголь. Страшная месть фильм 2018 полностью бесплатно в хорошем качестве HD 720, 1080, а также с хорошим звуком. Приятного просмотра.

Гоголь. Страшная месть фильм 2018

Две сотни лет назад малороссийские хутора разоряла шайка нехристей-ляхов во главе с могущественным колдуном. С тех пор рыщет в окрестностях Диканьки неизвестный Чёрный Всадник, ловит молодых девушек и жестоко расправляется с ними, будто мстит за что. И следующей его жертвой может стать Лиза. Чтобы спасти возлюбленную, писарь Николай Гоголь должен разбить злые чары и победить древнее проклятье. Ни одному из смертных ещё не удавалось это, но к счастью, на помощь Гоголю приходит гениальный столичный сыщик Яков Гуро, и у него уже есть главный подозреваемый…

Релевантные слова:
Гоголь. Страшная месть художественный фильм
Гоголь. Страшная месть смотреть онлайн фильм hd
смотреть Гоголь. Страшная месть
Гоголь. Страшная месть смотреть онлайн 2018 трейлер
кино Гоголь. Страшная месть
Гоголь. Страшная месть фильм
смотреть фильм Гоголь. Страшная месть в hd качестве
гугл Гоголь. Страшная месть

Рыбалка в бытие сильного пола

(Williamlob, 2018.09.16 17:06)

Испокон эпох рыбалка имелась одним из важных увлечений мужчин. Если ранее рыболовство прокармливало семьи и помогало им оставаться в живых, то сегодня оно переросло в увлечение сегодняшних представителей сильного пола и даже женщин. Рыбная ловля в нашем государстве бесконечно популярная. Отыскать целесообразное изъяснение всему этому далеко не так-то попросту. Одной из стержневых первопричин считается традиция. С незапамятных времен добывание питания была основной обязанностью представителей сильного пола.
Подробнее:
<a href=http://bukar.ru/nasadki-i-primanki/331-vybor-nasadki.html>прикормка для карася</a>

BabloPridi 142153927

(BabloPridi, 2018.09.16 11:27)

http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/152000
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/amitriptyline-50mg-comprar-en-una-farmacia-online-todo-en
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/se-puede-comprar-generico-metformina-glyburide-de-confianza
http://network-marketing.ning.com/m/blogpost?id=6410128%3ABlogPost%3A11217665
http://lifestir.net/blogs/post/49175
http://elementospromocionales.com/pruebas/blogs/447/2360/order-ropinirole-0-25-mg-low-price-buy-ropinirole-online-canad
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/cialis-tadalafil-onde-comprar-na-internet-portugal
http://techakhil.byethost4.com/ques2ans/index.php?qa=31197&qa_1=price-amiodarone-online-order-cardarone-approved-pharmacy
http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/efavirenz-como-puedo-comprar-sin-receta-en-l-nea-nicaragua

Haunt The House

(HauntTheHouse, 2018.09.15 17:35)

<a href=http://hauntthehouse.games/>Haunt The House</a> is a perfect game to get in a Halloween state of mind. There is a celebration going on in your house where Mr ghost lives and he does not like events.http://hauntthehouse.games/ So he attempts to frighten the guests away. He does this by having items with his spirit and doing creepy things with them. Every things has different actions the ghost can do to frighten the event individuals away. Happy haunting!

Ребёнок — это наше современное завтра и сегодняшнее

(Donaldlat, 2018.09.15 09:05)

Детский вебсайт, сделан сознательно в интересах Вас лично и для ваших деток. Основною целью портала выделяется - время препровождения с толком, услаждением и с настроением. Верим смотреть детский интернет-проект будет любопытно не только молодым мамам, но и видавший виды опекунам со стажем. Хотелось бы, для того чтобы указанный детский web-сайт сделался для вас надежным приятелем и подсказчиком.
Подробнее:
<a href=http://alawer.ru/prazdniki/top-3-produkta-dlya-detej.html>развитие ребенка</a>

online pharmacy 156 mg

(CharlesVaf, 2018.09.13 01:30)

Hi! <a href=http://onlinepharmacy.gdn/#aderol-xr-online-pharmacy>online pharmacies</a> beneficial web site.

Test, just a test

(feran, 2018.09.08 05:40)

Hello. And Bye.

Test, just a test

(etiol, 2018.09.08 04:58)

Hello. And Bye.

Test, just a test

(xaipheira, 2018.09.05 09:42)

Hello. And Bye.

Test, just a test

(eliali, 2018.09.05 05:04)

Hello. And Bye.

Tourism

(RogerJog, 2018.09.03 23:05)

Hello friends. My name is John. I like to travel. Travelling is my hobby. Most of all I prefer to travel by air. It's more comfortable, more convenient and far quicker than other methods. On the previous month, I traveled in Paris. Cruise premises more interesting impressions for a long time. I saw many beautiful beaches of the coast. To travel by sea, also is very interesting, exciting but simply marvelous. One of the most thrilling method of travelling is travelling on foot. I usually travel on foot for the purpose of discovering something new or in search of pleasure and adventure. It is very cheap. If you want to have speed, comfort and pleasure, travelling by train is absolutely for you. http://ledstk.com


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66

Következő »