Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


macska:agresszivitás,játék

 

Egy kiscica tartása izgalmas élmény. A cicusok szőre selymes, kedvesen dorombolnak, játékosak, és szeretik, ha megsimogatjuk őket. A legtöbb cica játékos állat, de a felnőtt macskák már nem lelkesednek annyira a játékért mint a kicsik. A kiscica nem játékszer, könnyedén megsérül. éppen ezét gyengéden kell vele bánni. A kiscica komoly gondozást igényel, és ez sok időbe kerül.

A kiscicák nagyon aranyosak de gyorsan felnőnek!

Ha meguntuk kisállatunkat, vagy elegünk van a gondozásából, nem hajíthatjuk el, mint egy megunt játékot! A macskák 20 évig vagy még nnél tovább is elélhetnek, tehát hosszú ideig is társaink maradhatnak, ezért fontoljuk meg tartását!


Játék 

A házi macskák, különösen a fiatal egyedek, rajonganak a kötéllel való játékért. A legtöbb macska képtelen ellenállni a meglóbált vagy földön húzott kötélnek. Számos képi ábrázolás létezik, amely a macskát egy fonalgombolyaggal jeleníti meg. Ez a tulajdonság feltehetően a vadászösztönnel áll összefüggésben, amely arra készteti a kölyköket, hogy más macskák (rendszerint az anyaállat) farkán gyakorolják a vadászatot. A lenyelt kötél azonban az állat gyomrába vagy beleibe juthat, amely megbetegedéshez, súlyosabb esetben az egyed pusztulásához vezethet. Vannak akik ennek elkerülésére a kötelet lézermutatóval helyettesítik.

Agresszivitás 

Kis méretüknek köszönhetően a házi macskák nem jelentenek komoly veszélyt az emberre nézve – a legnagyobb kockázatot általában a karmolásokból, harapásokból eredő sérülések, esetleg valamely kórokozó által terjedő fertőzés[60] (például a veszettség) jelentheti. Bár a rossz tartási körülmények miatt frusztrált vagy játék közben megvadult állat akár komoly szemsérülést is okozhat, ez meglehetősen ritkán fordul elő (megjegyzendő, hogy a hímeknél a hasi tájék megérintése általában védelmi reakciót vált ki).

Magasság és zuhanás

Macska a fán

A legtöbb macskaféle szívesen tartózkodik magasan levő helyeken. Az állati viselkedéssel foglalkozó kutatók számos példával szolgálhatnak erre vonatkozóan, a magyarázat pedig nyilvánvalóan az, hogy a magasság jó megfigyelőpont az állat számára, ahonnan áttekintheti a „területét”, szemmel tarthatja az emberek és az esetleges egyéb háziállatok tevékenységét. A vadon élő macskafélék számára a magasban levő leshelyek segítséget nyújtanak a vadászathoz; alkalmanként a házi macskák is a magasból, például egy faágról vagy egy kerítésről vetik rá magukat zsákmányukra, ahogyan a leopárd.[61] Emellett a macskák számára a magasság tekintélyt és biztonságérzetet is nyújt.

A magas helyekhez való vonzódás azonban veszélyes is lehet, ugyanis élesben teszteli azt a közismert axiómát, mely szerint „a macska mindig a talpára esik”. Az American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (Amerikai Társaság az Állatok Elleni Kegyetlenség Megelőzéséért) nevű szervezet arra figyelmezteti a macskatulajdonosokat, hogy védjék kedvencüket a túlságosan magas helyektől, ugyanis az elbizakodott vagy figyelmetlen állatok megsérülhetnek egy nagyobb zuhanás során.[62]

Esés közben a macska, kiváló egyensúlyérzékét és rugalmasságát kihasználva képes testét megcsavarva talppal a föld felé fordulni.[63][64][65] Ez az „önigazító reflex” avagy „korrekciós reflex” néven is ismert képesség, amely lehetővé teszi, hogy zuhanás közben, bizonyos idő elteltével az állat a megfelelő irányba forduljon. A legtöbb beszámoló szerint a néhány méteres zuhanások kevésbé károsak a számukra (habár néha komoly sérülésekkel járnak), de ismertek olyan esetek is (5-10) amelyben az állat nagy magasságból (például egy épület hetedik emeletéről) ért földet sértetlenül. A világrekordot Ken Myer floridai[66] A közhiedelemmel ellentétben a farok nélküli macskák is rendelkeznek ezen képességgel, ugyanis főként a mellső és hátsó lábuk, valamint a gerincük segítségével fordulnak a megfelelő helyzetbe, a farok kevésbé fontos a mozdulatsor végrehajtásánál.[67]kormányzó Andy nevű macskája állította be, egy 16. emeletről történt 61 méteres zuhanást túlélve.

Életkor

A macska életkorának emberi életkorhoz való megfeleltetése
Macska Ember Macska Ember Macska Ember Macska Ember
1 hónap 5-6 hónap 1 év 15-16 év 8 év 48 év 15 év 76 év
2 hónap 9-10 hónap 2 év 24 év 9 év 52 év 16 év 80 év
3 hónap 2-3 év 3 év 28 év 10 év 56 év 17 év 84 év
4 hónap 5-6 év 4 év 32 év 11 év 60 év 18 év 88 év
5 hónap 8-9 év 5 év 36 év 12 év 64 év 19 év 92 év
6 hónap 10-12 év 6 év 40 év 13 év 68 év 20 év 96 év
8 hónap 13 év 7 év 44 év 14 év 72 év 21 év 100 év

A szobában tartott macskák általában 14-20 évig élnek, noha a Guiness Rekordok Könyveszerint a legöregebb ismert macska 34 éves volt.[68][69] A hazai macskák közül a regisztrált legidősebb 21 esztendőt élt meg.[70] Egyes nem hivatalos beszámolók 37 és 43 éves kort megért példányokról is említést tesznek. A házi macskák tovább élnek, ha nem engedik őket ki a szabadba (így csökken az esélye a harcokból, balesetekből származó sérüléseknek és a betegségeknek) és ha ivartalanítva vagy kasztrálva vannak. Ezáltal a kasztrált hím macskáknak nem lesz hererákjuk, az ivartalanított nőstényeknek pedig petefészekrákjuk, és mindkettőjüknél csökken a tejmirigy daganat kialakulásának esélye.[71]További fontos lehetőség az élettartam meghosszabbítására a macska életkorának és életmódjának megfelelő táplálék etetése. A vemhes és szoptató nőstényeknek, valamint a kölyköknek általában egy éves korig kölyöktápra, a felnőtteknek 6-7 éves korig felnőtt tápra, ezután pedig idős macskának gyártott tápra van szükségük. Ezzel ellentétben a modern városi környezetben élő elvadult macskák gyakran csak kettő vagy kevesebb évig élnek. A gondozott csoportokban élő vadmacskák élettartama hosszabb: a British Cat Action Trust már 19 éves vad hímet is jelentett. A legöregebb vadmacska „Mark” volt, akit a brit Cats Protection jótékonysági szervezet látott el, 26 évet ért meg.

A macskák és az emberek életkorának összehasonlításához általában egy évet 7 macskaévnek feleltetnek meg. Mivel azonban a macskák 2 éves koruk után lassabban fejlődnek az embernél, a skálát módosították, egy emberi évet 4 macskaévnek számítva.[72] Egy 7 éves példány középkorúnak számít, egy 10 év feletti pedig már idősnek. Az első hónapok összehasonlítását a különböző forrásból származó táblázatok rendszerint másként végzik el, így erre az időszakra vonatkozóan hozzávetőleges értékekkel érdemes számolni.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

HomeLoans1

(JasonKex, 2019.02.01 17:13)

Crystal and Nick are especially sweet and kind. I might not want to need Moneytree’s service, but I am grateful they are available. The Division Moneytree and Traders Joe’s are the two places of business I feel I can count on: nice, helpful, friendly people.
http://homeloan-pros.com/

http://homeloan-pros.com/2019/01/23/business-cash-advance-belleville
http://homeloan-pros.com/2019/01/30/allied-cash-advance-ankeny
http://homeloan-pros.com/2019/01/15/first-cash-advance-denver
http://homeloan-pros.com/2019/01/27/faxless-cash-advance-corvallis
http://homeloan-pros.com/2019/01/16/cash-advance-florissant
http://homeloan-pros.com/2019/01/19/everest-cash-advance-killeen
http://homeloan-pros.com/2019/01/23/advance-america-cash-advance-anderson

HomeLoan is the best provider of payday loans and other financial services.

Zafey10

(Ikito59, 2019.02.01 16:04)

https://skrewz.tumblr.com
https://lindastory.tumblr.com
https://013927.tumblr.com
https://prettylilgms.tumblr.com
https://bengelmiyomknksizgidin.tumblr.com
https://manberpigg.tumblr.com
https://chriss-reyess.tumblr.com
https://alexandra-brl.tumblr.com
https://its-batmanhere.tumblr.com
https://sleepyearthling.tumblr.com
https://mygentlequeen.tumblr.com
https://ezquadros.tumblr.com
https://songghana.tumblr.com
https://lordeismydxp.tumblr.com
https://kazaaaazade.tumblr.com
https://dreamingofsehun.tumblr.com
https://letsupload.tumblr.com

Yopug01

(Owolu04, 2019.02.01 14:53)

https://sorryforrdeadyou.tumblr.com https://lex56.tumblr.com https://brownbomboncita.tumblr.com https://lil-zone.tumblr.com https://loucolobolupin.tumblr.com https://ultimate-dr-puns.tumblr.com https://micshop.tumblr.com https://hpgm.tumblr.com https://oxyt0cln.tumblr.com https://ahappyplaceforlovelyflowers.tumblr.com https://yapmanolursunn.tumblr.com https://minjoooonie.tumblr.com https://nephelobates.tumblr.com https://mimundoterminaenel.tumblr.com https://eleanor-128.tumblr.com https://ilpleut.tumblr.com

Atifa81

(Zuwik09, 2019.02.01 14:52)

https://angel-in-blxck.tumblr.com
https://lo-mee.tumblr.com
https://punishedstrider.tumblr.com
https://nobody-4-fun.tumblr.com
https://ciencia--de--la--lluvia.tumblr.com
https://thequeenofcartoons.tumblr.com
https://stuckyjpeg.tumblr.com
https://honeyhoneyxo.tumblr.com
https://frases-status-amor.tumblr.com
https://catchmehazza.tumblr.com
https://le-petit-yeol.tumblr.com
https://malditadoinferno.tumblr.com
https://mar-27.tumblr.com
https://ezquadros.tumblr.com

Vahec50

(Obuzo76, 2019.02.01 14:43)

https://yapmanolursunn.tumblr.com
https://inferno-616.tumblr.com
https://letsupload.tumblr.com
https://menamorasereia.tumblr.com
https://nekomew1.tumblr.com
https://possofarceladasola.tumblr.com
https://welearnin.tumblr.com
https://buy-nimodipine-safely.tumblr.com
https://s-kippp.tumblr.com
https://xaxxaia.tumblr.com

Eveho10

(Voliw45, 2019.02.01 14:04)

https://nightcore765.tumblr.com
https://l7300.tumblr.com
https://chriss-reyess.tumblr.com
https://not-good-at-goodbyes.tumblr.com
https://wltchh.tumblr.com
https://jay-nicay8d.tumblr.com
https://elazul-es-un-color-calido.tumblr.com
https://palavradepoder.tumblr.com
https://brotapreta.tumblr.com
https://laurhy-moon.tumblr.com
https://spookoplazm.tumblr.com

Hurob82

(Kapah35, 2019.02.01 08:49)

https://flurpzz.tumblr.com
https://portvaillant.tumblr.com
https://mar-lua.tumblr.com
https://justafangirlduck.tumblr.com
https://avecesfrancisca.tumblr.com
https://sunnysprout.tumblr.com
https://leben-kaempfen-sterben.tumblr.com
https://honeyhoneyxo.tumblr.com
https://nobody-4-fun.tumblr.com
https://ic69.tumblr.com
https://ajkadon-a-nevetesem.tumblr.com
https://foreshu.tumblr.com
https://01-maddy-12.tumblr.com
https://xxsayitbeforeitstoolate.tumblr.com
https://its-batmanhere.tumblr.com
https://stuckyjpeg.tumblr.com

Qileh03

(Zoliy64, 2019.02.01 07:27)

https://mila-darkrock.tumblr.com
https://lulwaah-77.tumblr.com
https://agravio-moral.tumblr.com
https://justlife03.tumblr.com
https://thatloginceshipper.tumblr.com
https://mycrazyworld01.tumblr.com
https://mimundoterminaenel.tumblr.com
https://ayvidamia.tumblr.com
https://isabellecpp.tumblr.com
https://jay-nicay8d.tumblr.com
https://snowonesix.tumblr.com
https://feebz01.tumblr.com
https://2310-3110.tumblr.com
https://ssh-88.tumblr.com

Ezofe33

(Apico82, 2019.02.01 07:10)

https://mylittlegirlsuicide.tumblr.com
https://basti-sr.tumblr.com
https://rngvia.tumblr.com
https://013927.tumblr.com
https://spookoplazm.tumblr.com
https://devon-m83.tumblr.com
https://hijo-cama-menta-sien.tumblr.com
https://thequeenofcartoons.tumblr.com
https://sad-boy305.tumblr.com
https://chriss-reyess.tumblr.com
https://marina-diamandis-moved.tumblr.com
https://leben-kaempfen-sterben.tumblr.com
https://moonligh---t.tumblr.com
https://amishgoth.tumblr.com
https://69shadesss.tumblr.com
https://algoll.tumblr.com
https://kmep1990.tumblr.com

best vardenafil online no

(Skntrusts, 2019.02.01 06:54)

get <a href="http://xgenericlevitra.com/">levitra heartburn</a> to protect our body | [URL=http://xgenericlevitra.com/ - best price for levitra 20mg[/URL - of a good sandwich

скачать fifa

(beauragpi, 2019.02.01 06:46)

Между нами говоря, по-моему, это очевидно. Ответ на Ваш вопрос я нашёл в google.com

---
Браво, мне кажется, это замечательная фраза скачать fifa, скачать фифа и <a href=http://15fifa.ru/skachat-kljuchi-fifa-15/33-skachat-fifa-15-crack-kryak-tabletka-klyuch-besplatno.html>кряк фифа 15 бесплатно</a> скачать фифа

Cehip95

(Uqofe38, 2019.02.01 05:43)

https://leobubblegum.tumblr.com https://marina-diamandis-moved.tumblr.com https://hissabintrashid.tumblr.com https://s-kippp.tumblr.com https://mar-lua.tumblr.com https://palavradepoder.tumblr.com https://ellasaidso.tumblr.com https://teenag3cannibal-blog-blog.tumblr.com https://collaredqueen.tumblr.com https://eleanor-128.tumblr.com https://7h01.tumblr.com https://finally-fitnesss.tumblr.com https://lil-zone.tumblr.com https://kicsitkonnyebb.tumblr.com

Fotay88

(Urala60, 2019.02.01 04:30)

https://sf778.tumblr.com
https://lydiafama.tumblr.com
https://alberthxy.tumblr.com
https://bunearycafe.tumblr.com
https://mer-curio.tumblr.com
https://whatever-gbye.tumblr.com
https://foreverloss.tumblr.com
https://sansahawke.tumblr.com
https://darkdimitrisg.tumblr.com
https://n0wthatyouregone.tumblr.com
https://lostemple.tumblr.com
https://catchmehazza.tumblr.com

Aqasu17

(Viyig81, 2019.02.01 04:18)

https://pandinhah-suicidah.tumblr.com
https://ca-e-r.tumblr.com
https://013927.tumblr.com
https://inferno-616.tumblr.com
https://honeyhoneyxo.tumblr.com
https://xaxxaia.tumblr.com
https://rawanalsab.tumblr.com
https://fallen-lord-cypher.tumblr.com
https://beleitous.tumblr.com
https://nbcpagewannabe.tumblr.com
https://marina-diamandis-moved.tumblr.com
https://itsdyzo.tumblr.com
https://alexandra-brl.tumblr.com
https://mar-lua.tumblr.com

Jeyeg33

(Ijaro04, 2019.02.01 03:32)

https://silverslip.tumblr.com https://le-petit-yeol.tumblr.com https://agravio-moral.tumblr.com https://laurhy-moon.tumblr.com https://jackson1146.tumblr.com https://itsdyzo.tumblr.com https://thickgoku.tumblr.com https://mimundoterminaenel.tumblr.com https://leobubblegum.tumblr.com https://thcmvss.tumblr.com https://showbadgirl.tumblr.com https://g0ldlace.tumblr.com https://bunearycafe.tumblr.com https://rawanalsab.tumblr.com https://teenag3cannibal-blog-blog.tumblr.com https://perdida-en-las-tinieblas.tumblr.com https://avecesfrancisca.tumblr.com https://crazyalfred101.tumblr.com

Mobow87

(Lawov64, 2019.01.31 21:52)

https://ahappyplaceforlovelyflowers.tumblr.com https://flow3r-b0y.tumblr.com https://saharamist.tumblr.com https://falling-wings.tumblr.com https://siga-osol-contemple-alua.tumblr.com https://prettymuchgayy.tumblr.com https://welearnin.tumblr.com https://our-theory-of-gravity.tumblr.com https://not-good-at-goodbyes.tumblr.com https://johnlili.tumblr.com https://69shadesss.tumblr.com https://valacyclovir-500mg-order-online.tumblr.com https://jayminde.tumblr.com https://2310-3110.tumblr.com https://lalunapotter.tumblr.com https://mila-darkrock.tumblr.com

Inule56

(Axifo48, 2019.01.31 21:48)

https://possofarceladasola.tumblr.com
https://mycrazyworld01.tumblr.com
https://our-theory-of-gravity.tumblr.com
https://smileky.tumblr.com
https://whatever-gbye.tumblr.com
https://lapsopoetico.tumblr.com
https://sociomami.tumblr.com
https://kicsitkonnyebb.tumblr.com
https://carmelcoffeecats.tumblr.com
https://daydreamergirlworld.tumblr.com
https://perdida-en-las-tinieblas.tumblr.com
https://mccnblccd.tumblr.com
https://rawanalsab.tumblr.com
https://mxstergrinch.tumblr.com
https://ilpleut.tumblr.com

Esevu69

(Ofiru17, 2019.01.31 19:43)

https://mysafeport.tumblr.com https://thiscouldgetawkward.tumblr.com https://butchdork.tumblr.com https://la-mejorr.tumblr.com https://algoll.tumblr.com https://mamalyl.tumblr.com https://perdida-en-las-tinieblas.tumblr.com https://idolgukk.tumblr.com https://rkimzi.tumblr.com https://snowonesix.tumblr.com https://xiintaii.tumblr.com https://captfelix.tumblr.com

Xunud25

(Ocuki85, 2019.01.31 18:13)

http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/buy-flonase-spray-nasal-0-05mg-flonase-spray-nasal-generic-cheap http://bioimagingcore.be/q2a/63183/buy-snafi-60mg-cheap-can-order-tadalafil-guaranteed-delivery http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/ilosone-como-comprar-gen-rico-sem-receita-online-brasil http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-bicalutamida-50mg-env-o-gratis http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-lifta-de-confianza http://ggwadvice.com//index.php?qa=58364&qa_1=farmacia-online-donde-comprar-hermolepsin-barato-chile http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/calcium-acetate-667-mg-comprar-sin-receta-buen-precio-comprar http://whazzup-u.com/profiles/blogs/acarbose-precose-50-mg-comprar-gen-rico-envio-rapido-on-line-rep http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/generique-orlistat-60-mg-acheter-vente-orlistat-sans-ordonnance http://www.sobgamers.com/gamer/blogs/post/137684 http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-oragawell-sildenafil-citrate-sin-receta-de http://brooklynne.net/profiles/blogs/commander-du-estradiol-1mg-prix-du-estradiol-en-medecine http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-ondansetrona-zofran-8-mg-sem-receita-rep http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/phenytoin-100mg-buy-cheap-can-i-buy-dilantin-free-shipping http://korsika.ning.com/profiles/blogs/sumatriptan-como-comprar-al-mejor-precio-estados-unidos-comprar http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/allegra-fexofenadine-30mg-bas-prix-securise-allegra-generique-en http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-flutamida-250-mg-sin http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-o-gen-rico-do-vardenafil-levitra-soft-de-forma http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/cheap-indinavir-sulfate-400-mg-buy-online-how-can-i-purchase http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/achat-discrete-chlorpromazine-moins-cher-sans-ordonnance-achat http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-ivermectina-stromectol-gen-rico-r-pido-portugal http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-caverta-50mg-ahora-panam https://www.olliesmusic.com/blog/31680/pioglitazone-oГ№-achat-bon-marche-achat-pioglitazone-france/ http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-gen-rico-glibenclamida-menor-pre-o http://soruanaliz.com/index.php/25526/norethindrone-acetate-puedo-comprar-online-estados-unidos http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/purchase-discount-megavital-30-mg-megavital-cost-no-insurance http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-eldepryl-10-mg-on-line-brasil http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-venlafaxina-sin-receta-1 http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/tadact-tadalafil-60-mg-onde-comprar-menor-pre-o-na-internet-preco http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-red-viagra-200mg-de-confianza-puerto-rico

Etamu27

(Upunu84, 2019.01.31 17:29)

http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/cilostazol-100-mg-comprar-sin-receta-en-l-nea-estados-unidos
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/glycomet-metformin-donde-comprar-entrega-r-pida-rep-blica-de
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/astelin-10-mg-como-comprar-entrega-r-pida-guatemala
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/purchase-uptop-130mg-online-how-can-i-purchase-sildenafil-citrate
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/site-fiable-achat-paroxetine-acheter-paroxetine-naturel
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/piridostigmina-60mg-comprar-en-farmacia-online-con-env-o-gratis
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-cabergoline-bas-prix-site-fiable-acheter-dostinex
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/furosemida-comprar-por-internet-usa-comprar-lasix-40-mg-barata
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-stator-atorvastatin-10-mg-menor-pre-o-stator-mas
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-chloromycetin-500-mg-barato-costa-rica
https://sman1gomoker.sch.id/qtoa/index.php?qa=145660&qa_1=efavirenz-sustiva-como-posso-comprar-gen%C3%A9rico
http://usguide101.com/qa/index.php?qa=1186510&qa_1=onde-posso-comprar-micardis-telmisartan-envio-urgente-brasil
http://soruanaliz.com/index.php/26079/comprar-avanafilo-receta-mastercard-estados-comprar-avanafilo
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/clomifene-citrate-clomiphene-25-mg-como-comprar-gen-rico-envio-24
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/low-price-zantac-150-mg-order-online-buy-zantac-non-prescription
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/discount-labetalol-200-mg-buy-online-labetalol-drug-discount-card
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/detrol-la-o-achat-pharmacie-francaise-detrol-la
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/keflex-livraison-express-bon-prix-acheter-keflex-france-sans
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/alfin-sildenafil-citrate-como-comprar-por-internet-donde-comprar


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66

Következő »