Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


macska:agresszivitás,játék

 

Egy kiscica tartása izgalmas élmény. A cicusok szőre selymes, kedvesen dorombolnak, játékosak, és szeretik, ha megsimogatjuk őket. A legtöbb cica játékos állat, de a felnőtt macskák már nem lelkesednek annyira a játékért mint a kicsik. A kiscica nem játékszer, könnyedén megsérül. éppen ezét gyengéden kell vele bánni. A kiscica komoly gondozást igényel, és ez sok időbe kerül.

A kiscicák nagyon aranyosak de gyorsan felnőnek!

Ha meguntuk kisállatunkat, vagy elegünk van a gondozásából, nem hajíthatjuk el, mint egy megunt játékot! A macskák 20 évig vagy még nnél tovább is elélhetnek, tehát hosszú ideig is társaink maradhatnak, ezért fontoljuk meg tartását!


Játék 

A házi macskák, különösen a fiatal egyedek, rajonganak a kötéllel való játékért. A legtöbb macska képtelen ellenállni a meglóbált vagy földön húzott kötélnek. Számos képi ábrázolás létezik, amely a macskát egy fonalgombolyaggal jeleníti meg. Ez a tulajdonság feltehetően a vadászösztönnel áll összefüggésben, amely arra készteti a kölyköket, hogy más macskák (rendszerint az anyaállat) farkán gyakorolják a vadászatot. A lenyelt kötél azonban az állat gyomrába vagy beleibe juthat, amely megbetegedéshez, súlyosabb esetben az egyed pusztulásához vezethet. Vannak akik ennek elkerülésére a kötelet lézermutatóval helyettesítik.

Agresszivitás 

Kis méretüknek köszönhetően a házi macskák nem jelentenek komoly veszélyt az emberre nézve – a legnagyobb kockázatot általában a karmolásokból, harapásokból eredő sérülések, esetleg valamely kórokozó által terjedő fertőzés[60] (például a veszettség) jelentheti. Bár a rossz tartási körülmények miatt frusztrált vagy játék közben megvadult állat akár komoly szemsérülést is okozhat, ez meglehetősen ritkán fordul elő (megjegyzendő, hogy a hímeknél a hasi tájék megérintése általában védelmi reakciót vált ki).

Magasság és zuhanás

Macska a fán

A legtöbb macskaféle szívesen tartózkodik magasan levő helyeken. Az állati viselkedéssel foglalkozó kutatók számos példával szolgálhatnak erre vonatkozóan, a magyarázat pedig nyilvánvalóan az, hogy a magasság jó megfigyelőpont az állat számára, ahonnan áttekintheti a „területét”, szemmel tarthatja az emberek és az esetleges egyéb háziállatok tevékenységét. A vadon élő macskafélék számára a magasban levő leshelyek segítséget nyújtanak a vadászathoz; alkalmanként a házi macskák is a magasból, például egy faágról vagy egy kerítésről vetik rá magukat zsákmányukra, ahogyan a leopárd.[61] Emellett a macskák számára a magasság tekintélyt és biztonságérzetet is nyújt.

A magas helyekhez való vonzódás azonban veszélyes is lehet, ugyanis élesben teszteli azt a közismert axiómát, mely szerint „a macska mindig a talpára esik”. Az American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (Amerikai Társaság az Állatok Elleni Kegyetlenség Megelőzéséért) nevű szervezet arra figyelmezteti a macskatulajdonosokat, hogy védjék kedvencüket a túlságosan magas helyektől, ugyanis az elbizakodott vagy figyelmetlen állatok megsérülhetnek egy nagyobb zuhanás során.[62]

Esés közben a macska, kiváló egyensúlyérzékét és rugalmasságát kihasználva képes testét megcsavarva talppal a föld felé fordulni.[63][64][65] Ez az „önigazító reflex” avagy „korrekciós reflex” néven is ismert képesség, amely lehetővé teszi, hogy zuhanás közben, bizonyos idő elteltével az állat a megfelelő irányba forduljon. A legtöbb beszámoló szerint a néhány méteres zuhanások kevésbé károsak a számukra (habár néha komoly sérülésekkel járnak), de ismertek olyan esetek is (5-10) amelyben az állat nagy magasságból (például egy épület hetedik emeletéről) ért földet sértetlenül. A világrekordot Ken Myer floridai[66] A közhiedelemmel ellentétben a farok nélküli macskák is rendelkeznek ezen képességgel, ugyanis főként a mellső és hátsó lábuk, valamint a gerincük segítségével fordulnak a megfelelő helyzetbe, a farok kevésbé fontos a mozdulatsor végrehajtásánál.[67]kormányzó Andy nevű macskája állította be, egy 16. emeletről történt 61 méteres zuhanást túlélve.

Életkor

A macska életkorának emberi életkorhoz való megfeleltetése
Macska Ember Macska Ember Macska Ember Macska Ember
1 hónap 5-6 hónap 1 év 15-16 év 8 év 48 év 15 év 76 év
2 hónap 9-10 hónap 2 év 24 év 9 év 52 év 16 év 80 év
3 hónap 2-3 év 3 év 28 év 10 év 56 év 17 év 84 év
4 hónap 5-6 év 4 év 32 év 11 év 60 év 18 év 88 év
5 hónap 8-9 év 5 év 36 év 12 év 64 év 19 év 92 év
6 hónap 10-12 év 6 év 40 év 13 év 68 év 20 év 96 év
8 hónap 13 év 7 év 44 év 14 év 72 év 21 év 100 év

A szobában tartott macskák általában 14-20 évig élnek, noha a Guiness Rekordok Könyveszerint a legöregebb ismert macska 34 éves volt.[68][69] A hazai macskák közül a regisztrált legidősebb 21 esztendőt élt meg.[70] Egyes nem hivatalos beszámolók 37 és 43 éves kort megért példányokról is említést tesznek. A házi macskák tovább élnek, ha nem engedik őket ki a szabadba (így csökken az esélye a harcokból, balesetekből származó sérüléseknek és a betegségeknek) és ha ivartalanítva vagy kasztrálva vannak. Ezáltal a kasztrált hím macskáknak nem lesz hererákjuk, az ivartalanított nőstényeknek pedig petefészekrákjuk, és mindkettőjüknél csökken a tejmirigy daganat kialakulásának esélye.[71]További fontos lehetőség az élettartam meghosszabbítására a macska életkorának és életmódjának megfelelő táplálék etetése. A vemhes és szoptató nőstényeknek, valamint a kölyköknek általában egy éves korig kölyöktápra, a felnőtteknek 6-7 éves korig felnőtt tápra, ezután pedig idős macskának gyártott tápra van szükségük. Ezzel ellentétben a modern városi környezetben élő elvadult macskák gyakran csak kettő vagy kevesebb évig élnek. A gondozott csoportokban élő vadmacskák élettartama hosszabb: a British Cat Action Trust már 19 éves vad hímet is jelentett. A legöregebb vadmacska „Mark” volt, akit a brit Cats Protection jótékonysági szervezet látott el, 26 évet ért meg.

A macskák és az emberek életkorának összehasonlításához általában egy évet 7 macskaévnek feleltetnek meg. Mivel azonban a macskák 2 éves koruk után lassabban fejlődnek az embernél, a skálát módosították, egy emberi évet 4 macskaévnek számítva.[72] Egy 7 éves példány középkorúnak számít, egy 10 év feletti pedig már idősnek. Az első hónapok összehasonlítását a különböző forrásból származó táblázatok rendszerint másként végzik el, így erre az időszakra vonatkozóan hozzávetőleges értékekkel érdemes számolni.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Ravon30

(Ewixe49, 2019.03.05 01:18)

http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/commander-du-vrai-efavirenz-200mg-generique-sur-internet-au
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/buy-phenergan-25mg-cheap-can-i-order-promethazine-in-approved
http://www.sobgamers.com/gamer/blogs/post/131046
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/olanzapine-baisse-prix-france-pharmacie-olanzapine
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/buy-gemfibrozil-300mg-online-how-can-i-buy-lopid-cheap
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/controlvas-enalapril-10mg-como-comprar-gen-rico-envio-48h-no
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/fluconazole-order-online-shop-fluconazole-online
http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/delite-sildenafil-citrate-200-mg-onde-comprar-gen-rico-barato
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/furosemida-comprar-de-calidad-dominicana-comprar-furosemida-100mg
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-ciavor-40mg-sin-receta-con
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/duspatalin-mebeverine-135mg-achat-sans-ordonnance-prix-mebeverine
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/budesonida-rhinocort-como-posso-comprar-frete-gr-tis-no-brasil
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/buy-religra-25-mg-on-sale-buying-religra-brisbane
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/medroxiprogesterona-donde-comprar-r-pido-usa-comprar-provera-5mg
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/losartan-comprar-en-farmacia-online-segura-losartan-50-venta
https://bemysoul.com/blogs/post/20222
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/cefadroxilo-250mg-como-puedo-comprar-por-internet-m-xico
http://ultimatefandomsite.com/oxwall/blogs/post/6882
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/isosorbide-order-can-i-order-imdur-fast-shipping
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/diaminodiphenylsulfone-1000mg-o-achat-pharmacie-achat-dapsone
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/tadityl-tadalafil-onde-comprar-gen-rico-forma-segura-no-brasil
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/discount-anastrozole-1-mg-buy-online-can-i-buy-arimidex-no
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-thioridazine-con-visa-per
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-furosemida-100-mg-sin-receta-fiable
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/aralen-500mg-onde-comprar-gen-rico-melhor-pre-o-online-portugal
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/propecia-finasteride-como-comprar-sin-receta-en-internet-chile
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/discount-avanafil-with-dapoxetine-100-60-mg-order-online-avanafil
http://wu-world.com/profiles/blogs/discount-warfarin-2mg-buy-online-generic-coumadin-vs-warfarin
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/recherch-rhinocort-0-1mg-forum-sur-budesonide-0-1mg

Document ventilate death; rationing undiagnosed, reduced arms.

(uwakozo, 2019.03.04 20:37)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone No Prescription <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Graft concluded retract letter antigravity episode.

(odcuxxa, 2019.03.02 23:33)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone 20 Mg <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone 20mg</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Скачать Туту Ап

(tuterLync, 2019.03.02 17:57)

Сейчас мобильный есть у каждого! А вы в курсе, что возможно скачать TutuApp, в котором есть миллионы бесплатных игр и программ для Андроида и Айфона? Игры вроде покемон Го, Clash Royale и другие доступны абсолютно бесплатно! Детали на сайте <a href=https://tutuap.ru>TutuApp на русском</a>. Скачивайте TutuApp и наслаждайтесь свободой выбора!

скачать fifa

(poteMype, 2019.03.02 16:53)

Авторитетное сообщение :) , заманчиво...

---
Вы шутите? скачать fifa, скачать фифа а также <a href=http://15fifa.ru/>сайт fifa</a> скачать fifa

leisure-suit-larry-magna-cum-laude-mods

(vyrerodagez76, 2019.03.02 14:42)


<a href=http://bobcurranracing.com/longmint-video-longmont>longmint-video-longmont</a>

скачать фифа

(kingmaphes, 2019.03.01 05:51)

Полностью разделяю Ваше мнение. В этом что-то есть и это отличная идея. Готов Вас поддержать.

---
Это отличная идея. Готов Вас поддержать. скачать fifa, скачать фифа или <a href=http://15fifa.ru/>скачать ea sports fifa 15</a> скачать фифа

кресло качалка купить цена

(AnsobiyKet, 2019.03.01 04:11)

Предметы мягкой мебели можно встретить практически в любом помещении, ведь кроме внешнего вида они обеспечивают комфорт и уют. Мы предлагаем мягкую мебель по низким ценам в Одинцово отличного качества, а благодаря прямым поставкам от производителей цена наших товаров значительно ниже, чем в среднем по региону. Мы уверены, что недорого вовсе не означает плохо! У нас вы можете найти полный спектр товарных позиций, начиная от диванов и кроватей и заканчивая удобными кушетками и пуфами.

<a href=https://divan-chik.ru/><img src="https://divan-chik.ru/images/banera/logo-banner.png"></a>
https://divan-chik.ru/opisanie/prima-lyuks/kreslo-prima-lyuks-13.html
https://divan-chik.ru/opisanie/brig/divan-brig-uglovoj-03.html

<a href=https://divan-chik.ru/opisanie/step-2/divan-step-2-03.html>купить кресло</a>|
<a href=https://divan-chik.ru/opisanie/tulon-1/divan-tulon-1-03.html>купить тахту</a>|

купить диван от производителя
купить кресло качалку с доставкой
купить тахту с ящиками

Sodad25

(Kugij95, 2019.02.28 23:29)

http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/depakote-divalproex-comprar-gen-rico-envio-24-horas-online-brasil
http://property.ning.com/profiles/blogs/buy-v-gra-50mg-online-where-can-i-buy-sildenafil-citrate-in
http://www.facecool.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-silderec-sildenafil-1
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/sumatriptana-suminat-100-mg-onde-comprar-frete-gr-tis-como
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-combivir-150-mg-sin-receta
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/discount-assurans-20mg-order-online-where-to-buy-sildenafil
http://qna.nueracity.com/8111/fenofibrato-confianza-estados-fenofibrato-generico-farmacia
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/site-fiable-pour-acheter-erot-sildenafil-citrate-150-mg-choisir
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/prochlorperazine-5mg-order-without-prescription-how-to-order
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/donde-se-puede-comprar-generico-dali-entrega-r-pida-chile
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/bimatoprost-3mg-donde-puedo-comprar-sin-receta-con-garantia
http://vc.capitaltrustbanking.com/blogs/69/14336/donde-puedo-comprar-generico-venlafaxina-sin-receta-al-mejor-pr
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-terbinafine-250mg-y-pagar-con-mastercard-puerto
http://wu-world.com/profiles/blogs/bromocriptine-comprar-en-farmacia-online-aprobada-principat-d
http://answers.codelair.com/24006/amitriptyline-comprar-farmacia-online-gastos-estados-unidos
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-ampicillin-principen-250-mg-gen-rico
https://www.olliesmusic.com/blog/20267/cefaclor-250mg-comprar-sin-receta-envГ­o-urgente-espaГ±a/
http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/albendazole-400mg-comprar-en-una-farmacia-online-confirmaci-n-r
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/mysoline-primidone-250mg-como-puedo-comprar-sin-receta-mas-barato

Nufuk21

(Exoju28, 2019.02.28 23:28)

http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-casodex-50mg-ahora-panam-comprar http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/mitalis-tadalafil-como-comprar-sin-receta-al-mejor-precio-ecuador https://madbuddy.club/blogs/post/28628 http://lifestir.net/blogs/post/75956 http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/acarbose-buy-without-prescription-how-can-i-buy-precose-in http://dmoney.ru/50100/getgo-ligne-baisse-acheter-livraison-gratuit%C3%A9-getgo-algerie http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-voveran-sr-diclofenac http://movsam.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-flavoxate-urispas-200mg-gen-rico-envio http://wu-world.com/profiles/blogs/comprar-generico-duloxetine-sin-receta-en-l-nea-honduras-comprar http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-jenest-norethindrone-acetate-5mg-sin-receta-al http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-do-atorvastatina-10mg-de-forma http://www.libertyxchange.com/blogs/post/93608 http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/order-nevirapine-200-mg-on-sale-best-online-nevirapine-reviews https://www.nettingchat.com/blogs/post/63297 http://property.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-cabergolina-0-5mg-al-mejor http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/etinilestradiol-norgestrel-0-3mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea http://bricolocal.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-etoricoxib-90mg-fiable-etoricoxib-venta http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-decortil-dexamethason-en-internet http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/discount-allopurinol-300mg-order-online-how-to-order-allopurinol http://jaktlumaczyc.pl/75986/levaquin-buy-online-500mg-levaquin-generic-discount http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-clomifeno-25-mg-sin-receta

Wuqil78

(Hefus07, 2019.02.28 22:07)

http://showmeanswer.com/index.php?qa=45940&qa_1=achat-esomeprazole-ligne-moins-o%26%23249-acheter-esomeprazole http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/wellbutrin-sr-donde-puedo-comprar-sin-receta-por-internet-m-xico http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-amantadine-symmetrel-100-mg-entrega-r-pida http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/low-price-naprosyn-500-mg-order-online-cheapest-place-to-buy https://www.olliesmusic.com/blog/15163/farmacia-online-donde-comprar-generico-montelukast-buen-precio-mГ©xico-compr/ http://jaktlumaczyc.pl/79112/cialove-livraison-gratuite-acheter-cialove-ordonnance-quebec http://dmoney.ru/40952/achat-rapide-postinin-oxybutynin-oxybutynin-generique-france http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/order-clomifencitrat-25mg-how-to-purchase-clomiphene-safely http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/bupropion-150-mg-puedo-comprar-mas-barato-rep-blica-del-paraguay http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/mardox-100mg-puedo-comprar-sin-receta-con-seguridad-comprar http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/bon-site-pour-achat-silfeldrem-sildenafil-citrate-150-online http://bioimagingcore.be/q2a/54757/buy-micronase-2-5mg-online-how-can-i-buy-glyburide-cheap http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/fincar-5mg-buy-safely-fincar-purchase-calgary http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/como-posso-comprar-carbonato-de-litio-eskalith-300-mg-sem-receita http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/buy-depakote-250mg-online-can-i-buy-divalproex-no-rx-needed http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/detrol-tolterodine-4mg-como-posso-comprar-sem-receita-medica http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-vidalista-tadalafil-20-mg http://www.facecool.com/profiles/blogs/site-serieux-achat-indocin-indomethacin-75-mg-prix-boite http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/comprar-baclofen-10-mg-gen-rico-mais-barato-no-brasil-medicamento http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/achat-lamivudine-100-mg-generique-moins-cher-securise-achat http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/358822 http://socialchangesa.com/blogs/post/61883 http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-furosemida-100mg-al-mejor-precio-rep http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/como-puedo-comprar-etodolaco-sin-receta-con-seguridad-etodolaco http://foodtube.net/profiles/blogs/donde-para-ordenar-atorvastatina-sin-receta-y-pagar-con-visa

скачать fifa

(critanot, 2019.02.28 13:22)

тыц-тыц))

---
Да, неплохой вариант скачать фифа, скачать фифа и <a href=http://15fifa.ru/skachat-kljuchi-fifa-15/33-skachat-fifa-15-crack-kryak-tabletka-klyuch-besplatno.html>кряк фифа 15</a> скачать фифа

Now obtained, airways vaso-occlusion development strictures.

(uwezevoabani, 2019.02.27 17:05)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone 20mg <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone Without Dr Prescription</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

The timeless gliding attractive, squatting hence bedtime.

(ediseowefehu, 2019.02.27 14:21)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Buy Prednisone <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

buy valtrex uk 336 mg

(Normanvox, 2019.02.27 10:56)

Hello! <a href=http://valacyclovir-valtrex.com/>buy valtrex cheap</a> <a href=http://propeciausfinasteridhq.com/>buy finasteride pills</a> <a href=http://onlinepharmacycanadaus.com/>mail order prescriptions from canada</a> beneficial website

купить бланк больничного листа 2017

(DwayneWex, 2019.02.27 07:29)

Здоровье каждого человека – вещь бесценная, однако из-за нововведений в системе оказания медпомощи получить вовремя качественные услуги специалистов становится сложнее. То же самое наблюдаем, когда требуются медицинские справки для передачи в ГИБДД, поступления в учебные заведения, спортивные секции – очереди к врачам огромные, да и запись возможна далеко не день в день. Когда времени на ожидание нет, обратитесь к сотрудникам нашего медцентра. Менее чем за день у вас будет шанс купить больничный лист, медицинские справки различных форм, взять рецепт от врача. Сотрудники медцентра помогут даже в сложных случаях. Например, при определенных обстоятельствах проконсультируйтесь с нашим специалистом, чтобы купить больничный лист, подготовленный на прошедшую дату.

<a href=https://n-clinik.ru/><img src="https://n-clinik.ru/images/cbg.jpg"></a>
https://n-clinik.ru/severnyj-administrativnyj-okrug.html
https://n-clinik.ru/bolnichnyj-list/sao/degunino.html

<a href=https://n-clinik.ru/severnyj-administrativnyj-okrug.html>где купить справку больничный лист в ‘ЂЋ</a>
<a href=https://n-clinik.ru/spravki/psihiatr-narkolog.html>купить справку от психиатра и нарколога длЯ работы</a>

срочно купить больничный лист задним числом
оформить больничный лист увольнении
где купить справку больничный лист

valtrex 256 mg

(Normanvox, 2019.02.26 00:47)

Howdy! <a href=http://valacyclovir-valtrex.com/>purchase valtrex</a> <a href=http://propeciausfinasteridhq.com/>buy propecia medication</a> <a href=http://onlinepharmacycanadaus.com/>canada drug</a> good internet site

online pharmacy no rx 452 mg

(Normanvox, 2019.02.25 05:04)

Howdy! <a href=http://onlinepharmaciescanadarx.com/>online pharmacy technician</a> <a href=http://canadiantrustpharmacyhd.com/>online steroid pharmacy</a> <a href=http://canadianonlinepharmacyhq.com/>no prescription pharmacy canada</a> very good web page

steroids online pharmacy 467 mg

(Normanvox, 2019.02.25 00:19)

Hello there! <a href=http://onlinepharmaciescanadarx.com/>indian pharmacy online</a> <a href=http://canadiantrustpharmacyhd.com/>online pharmacy technician school</a> <a href=http://canadianonlinepharmacyhq.com/>non prescription drugs</a> great internet site

jipse

(titnepsy, 2019.02.24 19:22)

http://www.diatermiaclinic.com/
<a href=http://www.diatermiaclinic.com/#>diatermiaclinic.com</a>


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66

Következő »