Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


macska:agresszivitás,játék

 

Egy kiscica tartása izgalmas élmény. A cicusok szőre selymes, kedvesen dorombolnak, játékosak, és szeretik, ha megsimogatjuk őket. A legtöbb cica játékos állat, de a felnőtt macskák már nem lelkesednek annyira a játékért mint a kicsik. A kiscica nem játékszer, könnyedén megsérül. éppen ezét gyengéden kell vele bánni. A kiscica komoly gondozást igényel, és ez sok időbe kerül.

A kiscicák nagyon aranyosak de gyorsan felnőnek!

Ha meguntuk kisállatunkat, vagy elegünk van a gondozásából, nem hajíthatjuk el, mint egy megunt játékot! A macskák 20 évig vagy még nnél tovább is elélhetnek, tehát hosszú ideig is társaink maradhatnak, ezért fontoljuk meg tartását!


Játék 

A házi macskák, különösen a fiatal egyedek, rajonganak a kötéllel való játékért. A legtöbb macska képtelen ellenállni a meglóbált vagy földön húzott kötélnek. Számos képi ábrázolás létezik, amely a macskát egy fonalgombolyaggal jeleníti meg. Ez a tulajdonság feltehetően a vadászösztönnel áll összefüggésben, amely arra készteti a kölyköket, hogy más macskák (rendszerint az anyaállat) farkán gyakorolják a vadászatot. A lenyelt kötél azonban az állat gyomrába vagy beleibe juthat, amely megbetegedéshez, súlyosabb esetben az egyed pusztulásához vezethet. Vannak akik ennek elkerülésére a kötelet lézermutatóval helyettesítik.

Agresszivitás 

Kis méretüknek köszönhetően a házi macskák nem jelentenek komoly veszélyt az emberre nézve – a legnagyobb kockázatot általában a karmolásokból, harapásokból eredő sérülések, esetleg valamely kórokozó által terjedő fertőzés[60] (például a veszettség) jelentheti. Bár a rossz tartási körülmények miatt frusztrált vagy játék közben megvadult állat akár komoly szemsérülést is okozhat, ez meglehetősen ritkán fordul elő (megjegyzendő, hogy a hímeknél a hasi tájék megérintése általában védelmi reakciót vált ki).

Magasság és zuhanás

Macska a fán

A legtöbb macskaféle szívesen tartózkodik magasan levő helyeken. Az állati viselkedéssel foglalkozó kutatók számos példával szolgálhatnak erre vonatkozóan, a magyarázat pedig nyilvánvalóan az, hogy a magasság jó megfigyelőpont az állat számára, ahonnan áttekintheti a „területét”, szemmel tarthatja az emberek és az esetleges egyéb háziállatok tevékenységét. A vadon élő macskafélék számára a magasban levő leshelyek segítséget nyújtanak a vadászathoz; alkalmanként a házi macskák is a magasból, például egy faágról vagy egy kerítésről vetik rá magukat zsákmányukra, ahogyan a leopárd.[61] Emellett a macskák számára a magasság tekintélyt és biztonságérzetet is nyújt.

A magas helyekhez való vonzódás azonban veszélyes is lehet, ugyanis élesben teszteli azt a közismert axiómát, mely szerint „a macska mindig a talpára esik”. Az American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (Amerikai Társaság az Állatok Elleni Kegyetlenség Megelőzéséért) nevű szervezet arra figyelmezteti a macskatulajdonosokat, hogy védjék kedvencüket a túlságosan magas helyektől, ugyanis az elbizakodott vagy figyelmetlen állatok megsérülhetnek egy nagyobb zuhanás során.[62]

Esés közben a macska, kiváló egyensúlyérzékét és rugalmasságát kihasználva képes testét megcsavarva talppal a föld felé fordulni.[63][64][65] Ez az „önigazító reflex” avagy „korrekciós reflex” néven is ismert képesség, amely lehetővé teszi, hogy zuhanás közben, bizonyos idő elteltével az állat a megfelelő irányba forduljon. A legtöbb beszámoló szerint a néhány méteres zuhanások kevésbé károsak a számukra (habár néha komoly sérülésekkel járnak), de ismertek olyan esetek is (5-10) amelyben az állat nagy magasságból (például egy épület hetedik emeletéről) ért földet sértetlenül. A világrekordot Ken Myer floridai[66] A közhiedelemmel ellentétben a farok nélküli macskák is rendelkeznek ezen képességgel, ugyanis főként a mellső és hátsó lábuk, valamint a gerincük segítségével fordulnak a megfelelő helyzetbe, a farok kevésbé fontos a mozdulatsor végrehajtásánál.[67]kormányzó Andy nevű macskája állította be, egy 16. emeletről történt 61 méteres zuhanást túlélve.

Életkor

A macska életkorának emberi életkorhoz való megfeleltetése
Macska Ember Macska Ember Macska Ember Macska Ember
1 hónap 5-6 hónap 1 év 15-16 év 8 év 48 év 15 év 76 év
2 hónap 9-10 hónap 2 év 24 év 9 év 52 év 16 év 80 év
3 hónap 2-3 év 3 év 28 év 10 év 56 év 17 év 84 év
4 hónap 5-6 év 4 év 32 év 11 év 60 év 18 év 88 év
5 hónap 8-9 év 5 év 36 év 12 év 64 év 19 év 92 év
6 hónap 10-12 év 6 év 40 év 13 év 68 év 20 év 96 év
8 hónap 13 év 7 év 44 év 14 év 72 év 21 év 100 év

A szobában tartott macskák általában 14-20 évig élnek, noha a Guiness Rekordok Könyveszerint a legöregebb ismert macska 34 éves volt.[68][69] A hazai macskák közül a regisztrált legidősebb 21 esztendőt élt meg.[70] Egyes nem hivatalos beszámolók 37 és 43 éves kort megért példányokról is említést tesznek. A házi macskák tovább élnek, ha nem engedik őket ki a szabadba (így csökken az esélye a harcokból, balesetekből származó sérüléseknek és a betegségeknek) és ha ivartalanítva vagy kasztrálva vannak. Ezáltal a kasztrált hím macskáknak nem lesz hererákjuk, az ivartalanított nőstényeknek pedig petefészekrákjuk, és mindkettőjüknél csökken a tejmirigy daganat kialakulásának esélye.[71]További fontos lehetőség az élettartam meghosszabbítására a macska életkorának és életmódjának megfelelő táplálék etetése. A vemhes és szoptató nőstényeknek, valamint a kölyköknek általában egy éves korig kölyöktápra, a felnőtteknek 6-7 éves korig felnőtt tápra, ezután pedig idős macskának gyártott tápra van szükségük. Ezzel ellentétben a modern városi környezetben élő elvadult macskák gyakran csak kettő vagy kevesebb évig élnek. A gondozott csoportokban élő vadmacskák élettartama hosszabb: a British Cat Action Trust már 19 éves vad hímet is jelentett. A legöregebb vadmacska „Mark” volt, akit a brit Cats Protection jótékonysági szervezet látott el, 26 évet ért meg.

A macskák és az emberek életkorának összehasonlításához általában egy évet 7 macskaévnek feleltetnek meg. Mivel azonban a macskák 2 éves koruk után lassabban fejlődnek az embernél, a skálát módosították, egy emberi évet 4 macskaévnek számítva.[72] Egy 7 éves példány középkorúnak számít, egy 10 év feletti pedig már idősnek. Az első hónapok összehasonlítását a különböző forrásból származó táblázatok rendszerint másként végzik el, így erre az időszakra vonatkozóan hozzávetőleges értékekkel érdemes számolni.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Avapi14

(Bojoh40, 2019.03.24 22:34)

http://property.ning.com/profiles/blogs/order-luditec-5mg-can-i-order-glipizide-in-verified-pharmacy http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/silagress-vrai-au-rabais-achat-sans-ordonnance-site-de-vente http://www.prds66.fr/profiles/blogs/donde-a-la-orden-lisinopril-2-5-mg-sin-receta-en-farmacia-online http://social.leembe.com/blogs/post/43810 http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/indometacina-comprar-de-calidad-panam-comprar-indometacina-en http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/tegopen-250mg-order-cheap-where-to-order-cloxacillin-no http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-lamisil-250-mg-sin-receta-ahora http://foodtube.net/profiles/blogs/venlofex-venlafaxine-en-ligne-commander-avec-visa-achat-de https://www.nettingchat.com/blogs/post/65129 http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/extra-super-avana-moins-cher-internet-acheter-extra-super-avana http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/vigorama-25-mg-comprar-gen-rico-sem-prescri-o-via-internet-brasil http://www.facecool.com/profiles/blogs/duloxetine-40mg-en-ligne-achat-securise-generique-duloxetine-en http://www.facecool.com/profiles/blogs/glibenclamida-donde-puedo-comprar-sin-receta-en-farmacia-online http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/prilo-50mg-como-comprar-pre-o-online http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-bamirac-sildenafil-citrate-150mg-al http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/order-azathioprin-25mg-safely-where-to-order-azathioprine-no-rx http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-serevent-0-025mg-gen-rico-na-internet-brasil http://foodtube.net/profiles/blogs/carbidopa-y-levodopa-25-250-mg-comprar-en-una-farmacia-online http://socialchangesa.com/blogs/post/75251 http://bricolocal.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-nolvadex-tamoxifen-ahora

Uxigu53

(Dutof24, 2019.03.24 19:40)

http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/para-comprar-generico-rosuvastatina-5-mg-sin-receta-en-farmacia
http://bioimagingcore.be/q2a/55495/order-copegus-100mg-safely-copegus-cheap-singapore-online
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-ezetimiba-fiable-bolivia
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/clindamycina-comprar-en-farmacia-online-todo-en-medicamentos
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/acheter-zydafil-tadalafil-60mg-site-francais-peut-on-acheter
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/bon-site-achat-thioridazine-50mg-livraison-express-commander-du
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/fluzone-50-mg-comprar-sin-receta-pago-visa-estados-unidos
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/keflex-cephalexin-500-mg-comprar-envio-24h-na-internet-brasil
http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/purchase-d-lira-200-mg-generic-d-lira-usa-pharmacy
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=69061&qa_1=finasteride-ligne-ordonnance-finpecia-comprime-pellicule
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-gen-rico-de-katora-sildenafil-citrate-de
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/oneaid-tadalafil-10-mg-comprar-sin-receta-r-pido-estados-unidos
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-clindamycinum-clindamycin
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/uagra-comprar-gen-rico-com-garantia-pela-internet-melhor-generico
http://bricolocal.com/profiles/blogs/donde-se-puede-comprar-losartan-25-mg-fiable-panam-comprar-hyzaar
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/order-furoxone-100-mg-cheap-where-can-i-purchase-furazolidone
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/o-commander-du-retrovir-tarif-de-retrovir
http://property.ning.com/profiles/blogs/ticlopidine-comprar-sin-receta-entrega-r-pida-usa
http://www.cavers.club/blogs/post/10520
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/buy-ventolin-buy-ventolin-mexico-online
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/je-veux-acheter-xyorg-tadalafil-40-mg-trouver-xyorg-sans
http://www.facecool.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-tinidazol-sin-receta-online
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/donde-se-puede-comprar-doxazosin-mesylate-sin-receta-entrega-r
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/donde-puedo-comprar-generico-metformina-500-mg-con-garantia

Oxoyo78

(Icege45, 2019.03.24 19:02)

http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-tofranil-imipramine-25-mg
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-lenticiline-doxycycline-al-mejor
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-adalat-nifedipine-30mg-gen-rico-com-desconto
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/mesalazina-donde-puedo-comprar-urgente-us
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/order-vigravid-150-mg-online-how-to-buy-sildenafil-citrate-fast
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/warfarina-comprar-en-farmacia-en-linea-r-pido-usa
http://www.facecool.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-gemfibrozilo-300-mg-sin-receta
http://social.leembe.com/blogs/post/43445
http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/cefdinir-300mg-generique-site-serieux-acheter-du-cefdinir-avec
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-pantoprazole-sin-receta-de-forma
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-isosorbida-60-mg-sin
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-furosemida-40-mg-urgente-puerto
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/doxiciclina-vibramycin-onde-comprar-gen-rico-entrega-24h-brasil
http://socialchangesa.com/blogs/post/74836
http://bricolocal.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-loratadina-sin-receta-con-seguridad-argentina
https://www.mysocialpeople.com/blogs/2155/14522/order-alendron-hexal-online-how-to-order-alendronate-safely
http://www.facecool.com/profiles/blogs/puedo-comprar-generico-stromectol-ivermectin-al-mejor-precio
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-gen-rico-dexaminor-dexamethason-0-5-mg-envio-rapido
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/perindopril-8mg-como-comprar-por-internet-uruguay-perindopril-en
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/site-securise-pour-achat-verapamil-240-mg-verampil-prix-pharmacie
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-virnagza-fort-10-mg-al-mejor-precio
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/recherch-achat-allegra-pas-cher-prix-allegra-g-n-rique-belgique
http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/filda-tadalafil-10mg-onde-comprar-pela-internet-brasil

If craniofacial revalidation chiefly protozoa.

(izoyopanex, 2019.03.24 18:18)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone No Prescription <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone Online</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Dabel21

(Qeviq65, 2019.03.24 16:03)

http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-permetrina-30mg-con-garantia-rep-blica
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/lansoprazole-15mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-con-un
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-tadgo-tadalafil-barato-no-brasil-qual-tadgo-e
http://dmoney.ru/46548/farmacia-comprar-esmolac-receta-nicaragua-esmolac-receta
http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=25233&qa_1=unidex-online-purchase-dexamethason
http://ggwadvice.com//index.php?qa=62382&qa_1=benemid-probenecid-donde-comprar-receta-pago-visa-uruguay
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/progesterona-comprar-en-una-farmacia-en-linea-sin-gastos-de-envio
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-levlen-avec-mastercard-ethinyl-estradiol
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/labetalol-trandate-comprar-gen-rico-com-garantia-on-line-brasil
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-metocarbamol-methocarbamol-de-confianza
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/o-commander-en-ligne-tadaflo-10mg-pas-cher-rapide-tadaflo-online
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/cheap-melatonin-3mg-order-online-purchase-melatonin-canada
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/comprar-generico-dapsone-sin-receta-fiable-comprar-dapsone-1000
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/paroxetina-40mg-comprar-de-calidad-puerto-rico-comprar-paxil-cr
http://bioimagingcore.be/q2a/59576/espironolactona-100-mg-comprar-sin-receta-al-mejor-precio
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/avodart-dutasteride-0-5-mg-como-comprar-sin-receta-fiable-per
http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/drospirenona-etinilestradiol-puedo-comprar-sin-receta-de
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/amiodarone-en-ligne-bas-prix-acheter-site-fiable-forum-achat
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-propranolol-20-mg-fiable
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/glyburide-2-5mg-comprar-sin-receta-de-confianza
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/bupropiona-como-posso-comprar-gen-rico-sem-prescri-o-pela
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-furosemida-100-mg-sin-receta-por-internet
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/comprar-terbigen-terbinafine-250mg-gen-rico-on-line-no-brasil
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/labetalol-100mg-comprar-via-internet

free trial cialis online 285 mg

(JeremySic, 2019.03.24 16:02)

Hello! <a href=http://cialishql.com/#buy-tadalafil-pills>free 30 day trial of cialis</a> very good web site.

You question, antihistamine induced, doesn't regimen: lived?

(wufirimipuru, 2019.03.24 15:53)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Buy Prednisone Online <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Most increments fascia granulomatous screened.

(potihomidefax, 2019.03.24 14:30)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Buy Prednisone <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Prednisone</a> http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Yados59

(Likax43, 2019.03.24 13:43)

http://wu-world.com/profiles/blogs/teofilina-uniphyl-cr-300-mg-como-posso-comprar-na-internet http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/grisactin-buy-no-rx-buy-grisactin-phoenix-az http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/comprar-generico-furosemide-100-mg-sin-receta-con-seguridad-chile http://brooklynne.net/profiles/blogs/felodipinum-10mg-en-ligne-bas-prix-acheter-mastercard-felodipine http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/cymbalta-20mg-vrai-bon-prix-acheter-sans-ordonnance-acheter http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/budesonida-0-1mg-como-puedo-comprar-online-comprar-rhinocort-0-1 http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-lansoprazole-sin-receta-pago http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/risperdal-1mg-en-ligne-acheter-paiement-visa-risperdal http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-gen-rico-abilify-aripiprazole-de-forma http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/comprar-levothyroxine-sin-receta-ahora-estados-unidos-precios-de http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-ciclosporine-25-mg-neoral-generique-france-pharmacie http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/cheap-megafil-20mg-order-online-how-can-i-purchase-tadalafil-in http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/cloxacillin-500mg-order-where-to-buy-tegopen-quick-delivery http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/esomeprazol-40-mg-comprar-en-farmacia-online-sin-gastos-de-envio https://madbuddy.club/blogs/post/30599

Awudi37

(Upeti36, 2019.03.24 13:40)

http://brooklynne.net/profiles/blogs/carbidopa-levodopa-25-250-mg-en-ligne-baisse-prix-acheter-rapide http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-digoxine-0-25mg-2018-acheter-digoxine-en-ligne http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/generique-bicamide-bicalutamide-50-mg-achat-prix-bicamide-maroc http://www.prds66.fr/profiles/blogs/reminyl-galantamine-8-mg-en-ligne-baisse-prix-commander-ou http://soruanaliz.com/index.php/27025/buy-rabeprazole-20mg-cheap-rabeprazole-cost-united-states http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=70496&qa_1=commander-zanaflex-2-mg-zanaflex-en-pharmacie-france http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/bon-plan-achat-cyclosporine-sans-ordonnance-cyclosporine-prix-en http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-tinidazol-menor-pre-o-pela-net-portugal http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-generico-bactrim-800mg-urgente-puerto-rico-comprar https://whanswerz.com/717/onde-comprar-gen%C3%A9rico-do-dapoxetine-priligy-pre%C3%A7o-portugal http://whazzup-u.com/profiles/blogs/motrin-600-mg-onde-comprar-gen-rico-de-forma-segura-on-line http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/glimepirida-4-mg-donde-puedo-comprar-online

Ohozu02

(Ulecu50, 2019.03.24 13:23)

http://www.facecool.com/profiles/blogs/vigorex-120mg-comprar-sem-receita-on-line-brasil
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/claritromicina-500mg-comprar-en-farmacia-online-todo-en-medicinas
http://divinguniverse.com/blogs/post/99382
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/furosemida-100mg-donde-comprar-entrega-r-pida
http://i-m-a-d-e.org/qa/13398/zebeta-10-mg-comprar-sin-receta-de-forma-segura-uruguay
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-lomefloxacina-400-mg-sin-receta-con-visa-comprar
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/clofazimina-comprar-en-una-farmacia-online-con-seguridad
https://lesko.com/q2a/index.php?qa=47374&qa_1=zofran-comprar-entrega-r%C3%A1pida-paraguay-comprar-ondansetron
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/sotalol-40mg-comprar-con-seguridad-costa-rica
http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/flamind-indinavir-sulfate-commander-generique-flamind-mylan
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/willmon-100-mg-bon-marche-securise-comment-obtenir-ordonnance
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-piglitazone-pioglitazone
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/sur-quel-site-acheter-tadalafil-avec-dapoxetine-20-60mg-tadapox
http://korsika.ning.com/profiles/blogs/omnicef-cefdinir-300mg-pas-cher-internet-cefdinir-livraison
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-lithium-sin-receta
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-taxier-sildenafil-citrate-con-1
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/achat-de-en-ligne-verapamil-240mg-baisse-prix-rapide-verapamil
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/comprar-amantadina-100mg-con-seguridad-ecuador-comprar-symmetrel
http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/order-diltiazem-hcl-90mg-safely-us-prices-for-60-mg-diltiazem-hcl
http://foodtube.net/profiles/blogs/como-posso-comprar-cetoconazol-nizoral-gen-rico-pre-o-via
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/discount-amlodipine-2-5mg-buy-online-discount-amlodipine-online
http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=75818&qa_1=isosorbide-mononitrate-pharmacie-vendant-monoket-ordonnance
http://vc.capitaltrustbanking.com/blogs/85/14131/farmacia-online-donde-comprar-lithium-carbonate-sin-receta-urge
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/metronidazole-200mg-pas-cher-internet-rapide-acheter
http://brooklynne.net/profiles/blogs/achat-de-cytoxan-cyclophosphamide-50-mg-achat-de-cyclophosphamide
http://answers.codelair.com/29306/priligy-dapoxetine-comprar-sin-receta-en-internet-ecuador
http://brooklynne.net/profiles/blogs/ranitidine-bon-prix-livraison-rapide-ranitidine-pas-cher
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-cetirizina-por-internet-paraguay
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-categor-500-mg-buen-precio
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-glucovance-sin-receta-con

Oxiha90

(Icugi95, 2019.03.24 11:58)

http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-terbinafina-lamisil-250mg-gen-rico-sem http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-clomipraminum-clomipramine-25mg-de http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-buspirona-sin-receta-urgente-puerto http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/acyclovir-comprar-en-l-nea-zovirax-generico-mas-barato http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/purchase-lovemore-40mg-online-how-to-purchase-tadalafil-safely http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-norethindrone-acetate-peut-on-acheter-du http://wu-world.com/profiles/blogs/linezolida-como-comprar-gen-rico-pela-net-brasil http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/atenolol-comprar-en-una-farmacia-online-ahora-mismo-estados http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-gemfibrozilo-sin-receta http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/progesterona-comprar-en-farmacia-online-confirmaci-n-r-pida http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/lozol-indapamide-moins-cher-sur-le-net-livraison-express-comment http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-zyvox-linezolid-gen-rico-entrega-em-24 http://hageriderma.com/qtoa/index.php?qa=133651&qa_1=renedil-comprar-precisa-receita-m%C3%A9dica-felodipine-receita

Azuxi13

(Izelu18, 2019.03.24 00:53)

http://brooklynne.net/profiles/blogs/order-thyroxin-cheap-thyroxin-cheap-discount
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/acheter-pyridostigmine-forum-achat-pyridostigmine-en-ligne
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/minocin-100-mg-donde-puedo-comprar-urgente-paraguay
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-imipramini-imipramine-50
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-paxil-sin-receta-mas-barato-andorra-comprar
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/donde-a-la-orden-tioridazina-sin-receta-al-mejor-precio-colombia
http://www.facecool.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-ravana-40mg-buen-precio
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/domperidone-livraison-gratuit-baisse-prix-equivalent-du
http://stoopball.ning.com/profiles/blogs/order-rupox-300mg-buying-rupox-australia
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/sialis-tadalafil-comprar-sin-receta-de-forma-segura-dominicana
http://wu-world.com/profiles/blogs/anacin-aspirin-caffeine-525mg-comprar-r-pido-nicaragua-aspirin
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-clomipramina-10-mg-sin

Eqida53

(Ruluz71, 2019.03.23 21:26)

http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/cheap-donaton-10-mg-order-online-where-to-purchase-tadalafil-no http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/paroxetine-paxil-cr-comprar-pre-o-via-internet-brasil http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-erassin-120mg-en-ligne-prix-erassin-200-mg-8-comprim http://www.cavers.club/blogs/post/14891 http://newmediavault.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-gen-rico-loperamide-2mg-na-internet http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-ciprofloxacin-sin-receta-de-confianza http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/l-thyroxine-moins-cher-en-ligne-site-fiable-levothroid-pour-homme http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-sumigran-25-mg-urgente-brasil http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/fenitoina-100-mg-onde-comprar-online-no-brasil-dilantin-pre-o-1 http://ggwadvice.com//index.php?qa=57562&qa_1=myambutol-200mg-site-fiable-prix-myambutol-pharmacie-suisse https://sman1gomoker.sch.id/qtoa/index.php?qa=146249&qa_1=farmacia-comprar-generico-fluconazol-receta-garantia-m%C3%A9xico http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-dutasterida-0-5mg-sin-receta-por-internet http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/etinilestradiol-norgestrel-como-comprar-gen-rico-envio-48-horas http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-terazosina-con-seguridad http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/buy-relokap-500mg-no-prescription-how-to-order-naproxen-no-rx http://property.ning.com/profiles/blogs/anaprox-naproxen-500mg-en-ligne-moins-cher-acheter-livraison http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-verampil-gen-rico-internet-brasil http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/famotidine-comprar-en-farmacia-online-confirmaci-n-r-pida http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/o-commander-du-en-ligne-galantamine-8mg-pas-cher-sans-ordonnance

Repim00

(Exupe29, 2019.03.23 20:36)

http://153.126.169.73/GaijinConcierge/index.php?qa=23568&qa_1=tadalafil-tadalafil-comprimidos-pre%26%23231 http://mcdonaldauto.ning.com/profiles/blogs/zyvox-600mg-o-achat-vente-linezolid-pharmacie https://lesko.com/q2a/index.php?qa=44565&qa_1=cialis-tadalafil-comprar-receta-segura-comprar-tadalafil http://jaktlumaczyc.pl/73561/arpamyl-buy-cheapest-arpamyl-to-canada http://showmeanswer.com/index.php?qa=41538&qa_1=isosorbide-ligne-commander-livraison-express-isosorbide http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/tiotropio-0-018mg-como-puedo-comprar-y-pagar-con-visa-espa-a http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-paroxetina-12-5mg-r-pido-rep http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/donde-a-la-orden-tornetis-sildenafil-citrate-50mg-sin-receta-en http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-carbidopa-y-levodopa-25-100mg-sin http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/buy-dipyridamole-cheap-can-i-buy-persantine-no-rx-needed http://property.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-gen-rico-edon-tadalafil-10-mg-melhor-pre-o http://vaal-online.co.za/blogs/post/32127 http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/viagra-120mg-donde-comprar-sin-receta-barato-ecuador http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/comprar-gen-rico-do-fenitoina-dilantin-100mg-online-brasil http://brooklynne.net/profiles/blogs/onde-comprar-clorpromazina-thorazine-urgente-via-internet-brasil http://bricolocal.com/profiles/blogs/order-dydrogesterone-10mg-on-sale-how-much-does-dydrogesterone http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/site-pour-acheter-methylcobalamin-achat-vitamin-b12-suisse http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=31798&qa_1=triamcinolona-comprar-internet-puerto-comprar-triamcinolona http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/comprar-venla-q-75mg-sin-receta-de-confianza http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/meclizine-hydrochloride-sur-internet-baisse-prix-acheter-achat-de http://brooklynne.net/profiles/blogs/comprar-generico-glucotrol-xl-10mg-al-mejor-precio

Yasot81

(Iqoro97, 2019.03.23 13:41)

http://whazzup-u.com/profiles/blogs/clomiphene-en-ligne-bon-prix-achat-site-fiable-serophene-en-ligne
https://lesko.com/q2a/index.php?qa=45583&qa_1=aripiprazole-commander-ordonnance-acheter-aripiprazole
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/xeloda-capecitabine-500-mg-donde-puedo-comprar-con-seguridad-usa
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/losartana-hyzaar-100-mg-como-comprar-gen-rico-entrega-em-24h
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/falsigra-comprar-buen-precio-argentina-falsigra-sin-receta
http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/galotam-sildenafil-citrate-100mg-puedo-comprar-de-forma-segura
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/order-apcalis-sx-40mg-online-where-can-i-buy-tadalafil-safely
http://vivafengshui.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-xpandyl-10-mg-ahora-el-salvador
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-topiramato-50-mg-barato-chile
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/tadalafil-y-dapoxetine-20-60mg-comprar-urgente-argentina
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/donde-para-ordenar-daklinza-60-mg-sin-receta-con-seguridad
http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/order-amoxapine-no-rx-amoxapine-tablet-buy-uk
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/domperidone-10mg-buy-cheap-how-can-i-purchase-motilium-in
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/achat-risperid-risperidone-generique-en-ligne-pas-cher-securise
http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/comprar-levonorgestrel-0-25-mg-sin-receta-r-pido
http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/nitrofurantoin-monohydrate-comprar-en-una-farmacia-en-linea-r

Iyiqu37

(Harat16, 2019.03.23 11:28)

http://ox.redcasper.com/oxwall2/blogs/post/39869
http://www.facecool.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-golmal-tadalafil-sin-receta-buen-precio
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-hippigra-urgente-puerto-rico
http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-requip-ropinirole-fiable-ecuador
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/pycalis-tadalafil-puedo-comprar-env-o-libre-uruguay
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/cheap-dipyridamole-25-mg-order-online-where-can-i-purchase
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/358975
http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-galantamina-reminyl-gen-rico-mais-barato
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/eroxim-sildenafil-citrate-sans-ordonnance-achat-en-ligne-achat
http://www.facecool.com/profiles/blogs/pyridostigmine-pas-cher-site-fiable-prix-mestinon-healthexpress
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/ventolin-inhaler-0-1mg-buy-online-new-canadian-generic-ventolin
https://lesko.com/q2a/index.php?qa=46806&qa_1=terramycin-250mg-safely-where-order-oxytetracycline-online
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/mildfil-tadalafil-como-puedo-comprar-sin-receta-urgente-estados
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/kenalogin-triamcinolone-4-mg-comprar-entrega-r-pida
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-bupropiona-sin-receta-de
http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-nateglinida-120mg-al-mejor-precio
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/erythromycin-250-mg-donde-comprar-sin-receta-buen-precio-us
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/tadonis-tadalafil-como-comprar-sin-receta-en-farmacia-online
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/order-buspirone-10mg-without-rx-how-can-i-purchase-buspar-cheap
http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/atomoxetin-40mg-order-where-can-i-purchase-atomoxetine-guaranteed

canadian pharmacies online 54 mg

(PatrickFREVE, 2019.03.23 07:21)

Howdy! <a href=http://canadianpharmacy.accountant/#canada-online-pharmacy>canadian pharmacy that sells tadalafil</a> great web site.

Onefa91

(Uwuhi23, 2019.03.23 06:25)

http://clan.hupshup.com/blogs/post/14941 http://www.facecool.com/profiles/blogs/order-isosorbide-60mg-cheap-safely-buy-isosorbide-online http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/comprar-abilitat-aripiprazole-15-mg-gen-rico-envio-24h-brasil https://seekspan.com/index.php?qa=145228&qa_1=atorvastatina-10-mg-comprar-en-farmacia-online-ahora-usa http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-shafil-40-mg-r-pido-chile http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-celecoxibe-gen-rico-de-confianza-brasil http://dmoney.ru/44504/order-promethazine-where-phenergan-prescription-required http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/suprax-cefixime-200mg-como-comprar-sin-receta-barato-usa http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/tretinoina-retin-a-05-mg-onde-comprar-sem-receita-medica-pela http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/primidone-250-mg-en-ligne-bon-prix-sans-ordonnance-mysoline-250 http://property.ning.com/profiles/blogs/armidex-1mg-como-comprar-al-mejor-precio-espa-a http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/comprar-enalapril-vasotec-gen-rico-internet-brasil http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-o-gen-rico-do-quetiapina-mastercard http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-innopran-xl-gen-rico-barato-pela-net http://whazzup-u.com/profiles/blogs/discount-terazosin-hydrochloride-2mg-order-online-can-i-purchase http://brooklynne.net/profiles/blogs/site-serieux-achat-differin-adapalene-vente-de-differin-en http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=29377&qa_1=ambotetra-tetracycline-250mg-meilleur-acheter-ambotetra

Jineg30

(Jenih77, 2019.03.23 00:47)

http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/low-price-mesalamine-400-mg-order-online-cost-of-mesalamine-in
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/comprar-lisinopril-hidroclorotiazida-zestoretic-5-12-5-mg-gen
http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-cefpodoxima-200-mg-urgente
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/imipramina-donde-puedo-comprar-sin-receta-online-chile-comprar
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/order-low-price-itraconazole-100mg-online-buy-itraconazole-uk
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/kamagra-soft-pas-cher-et-sans-ordonnance-acheter-sildenafil
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-lamidus-lamotrigine-50-mg-sin-receta-por
http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/beloc-metoprolol-como-puedo-comprar-fiable
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/propranolol-40-mg-puedo-comprar-con-seguridad-argentina
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/urotrol-tolterodine-1mg-comprar-al-mejor-precio-estados-unidos
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-amilorida-5-mg-r-pido-rep-blica-del-ecuador
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/tadonis-60-mg-como-comprar-fiable-rep-blica-de-honduras-comprar
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-plendil-fiable-espa-a-comprar
http://flutes.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-cefadroxilo-250mg-env-o-gratis-guatemala
http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/achat-rapide-lopressor-hct-100mg-pas-cher-2018-generique
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/order-tizanidine-2mg-safely-how-can-i-buy-zanaflex-safely


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66

Következő »