Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kutya fajták leírása

 Kutya fajták leírása

Afrikai oroszlánkutya

Afrikai oroszlánkutya
Rhodesian Ridgeback
Rhodesian ridgeback.jpg
Fajtagazda ország
Dél-Afrika
Osztályozás
Csoport:
VI. Kopók, vérebek
Szekció:
3. Rokon fajták
 
   
   
   
 
 

Az afrikai oroszlánkutya (Rhodesian Ridgeback) származása bizonytalan. Sokáig vadon élő, falkában kóborló, embert kerülő fajta volt, amit később dél-afrikai telepesek háziasítottak. Termetes, izmos kutya. Feje háromszög alakú, keskeny, melyet nagy lógó fülei kereteznek. Végtagjai egyenesek, erősek. Nagyon jó futó, farkát lelógatva tartja. Sárgás-vöröses szőrzetének különlegessége a gerinc vonalán a fartól egészen a fejig húzódó szőrbarázda, amely a testszőrzettel ellentétesen nő.

Tulajdonságai 

Leírás:

Nagy termetű, izmos állat. Feje elkeskenyedő. Szeme sötétbarna. Füle lelóg. Arcorri részén fekete maszkot visel. Végtagjai egyenesek, párhuzamosak. Farka lelóg, a végét kissé kunkorítja. Szőrzete rövid, hátán sajátos szőrbarázda van, amely a testszőrzettel ellentétes irányú, s a faroktól a fej felé húzódik. Színe sárgásvörös.


Tulajdonságai
: Hűséges, megbízható, könnyen képezhető, jó természetű.

Profil: őrző-védő kutya

Marmagasság: kan 64-69 cm, szuka 61-66 cm

Testtömeg: szukák 30-35, kanok 40-45 Alomszám: 7-12 kölyök Várható élettartam: 10-14 év

Az ember mellett hűséges, jóindulatú társsá vált. Megbízhatósága, és veleszületett intelligenciája alkalmassá teszi a kiképzésre. Ültetvényeket, településeket, szafarik sátortáborait kellett őriznie az afrikai éjszakában, valamint ragadozó nagyvadakat kellett elriasztania. Ha kellett, harcba is szállt, és gyakran győzedelmeskedett, innen kapta nevét: oroszlánkutya. Napjainkban terület- és vagyonvédelemre képezik ki őket.

Nyugodt, kiegyensúlyozott, idegenekkel szemben tartózkodó, de nem agresszív, nem félénk. Nagy mozgásigényű. Rendkívül családcentrikus, kiváló őrző. Testileg-lelkileg kb. 2-3 éves korukra érnek meg. RHODESIAN RIDGEBACK - FCI Standard Nr.146/1996.12.10./GB

 

Amerikai bulldog

Származási ország: Amerikai Egyesült Államok
Eredeti feladata: Arra használták, hogy segítsen a farmereknek az elbitangolt marhák összeterelésében; emellett őrkutya is volt. Vadászkutyaként is szolgált, főként vaddisznóra és elvadult kutyákra vadásztak vele.
Eredeti neve: American bulldog
Angol neve: American bulldog
Eredete: Amerikai fajta. Egyes kinológiai források szerint több száz évvel megelőzte az angol bulldog kialakulását. Ez azonban nem bizonyítható egyértelműen.


Megjelenése


Teste: Az amerikai buldog zömök testű kutya, viszonylag rövid, széles és erős háttal. Lágyéka enyhén ívelt. Alacsonyan tűzött farka a csánkjáig lóg, a tövénél vaskos, majd kihegyesedik; a kutya a háta fölé emelheti, de nem kunkorítja be. Mellkasa mély és mérsékelten széles. A bordái szépen íveltek, a hasa enyhén felhúzott. Könyökei a test mellett helyezkednek el. Egyenes, vastag csontú lábai vannak; a hátsó lábak ízületei szépen kirajzolódnak. Közepes nagyságú mancsain az ujjak erősen íveltek, szorosan egymás mellett állók. Az izmos nyak közepesen hosszú és enyhén ívelt; a fej felé fokozatosan keskenyedik.

Feje: A fej viszonylag nagy és széles, a koponyatető lapos, a szemöldökív jól látható. A stop mély, a pofák erősen fejlettek. Az arcorri rész széles és négyzetes, igen izmos állkapcsokkal. Az ajkak teltek. Közepes nagyságú fülei vagy lelógnak, vagy visszahajtanak (rózsafül). A közepes méretű szemek kerekek vagy mandulavágásúak, egymástól távol ülők. A szemhéjak feszesek. Az amerikai buldog előreharap.

Marmagassága: Rendszerint a kanok marmagassága 55-70 cm, a szukáké 50-65 cm.

Testtömege: A kanok súlya 50 kg is lehet, a szukáké elérheti a 45 kg-ot. Ennél nagyobb súly nem is kívánatos, mert az lerontaná a kutya fürgeségét.

Szőrzete: A szőrzet rövid szálú és puha tapintású. A szőrszálak legfeljebb 2,5 cm hosszúak lehetnek.

Színei: Leggyakoribbak a fehér alapon csíkos, fekete vagy vörös foltokkal tarkított egyedek. A csíkos és a vörös az egészen világostól az egészen sötétig terjedhet. A fajta előfordul tiszta fehér színben is. A sötét színű kutyák kevésbé kívánatosak. A szem lehetőleg fekete vagy sötétbarna legyen, a szemek pereme és az orr pedig fekete.

Alomszáma: 6-8 kölyök

Várható élettartama: 10-12 év

Jelleme: Az amerikai buldog rendkívül kiegyensúlyozott és magabiztos kutya, amelyet természetes ösztöne késztet a családja és az otthona őrzésére és védelmére. Ezt a feladatát higgadt, megfontolt módon, de igen meggyőzően látja el. Nagyon értelmes és hűséges kutya, amely ragaszkodik a gazdájához és a családjához. Éber, igen bátor, önmagát nem kíméli. A rideg tarttás nem ideális számára, inkább a lakásban kell laknia, a családja tagjai között. A lakásban egyébként meglehetősen nyugodt viselkedésű; csak akkor ugat, ha valami nincs rendben.

Szőrzetápolási igénye: Ez a kutya csak kevés szőrzetápolást igényel. Elég, ha hetente egyszer átkefélik a szőrzetét egy kemény sörtéjű kefével. A vedlési időszakban a gumis kopókesztyű a legjobb eszköz az elhalt és kilazult szőrszálak eltávolítására.

  

Amerikai staffordshire terrier

Származási ország: Amerikai Egyesült Államok
Eredeti feladata: A XIX. században harci kutyának tenyésztették, ma már megbízható társ.
Eredeti neve: American Staffordshire Terrier
Angol neve: American Staffordshire Terrier
Eredete: Az angol staffordshire bullterrierből alakították ki, lényegében küllemre alig különbözik a pit bullterriertől.


Megjelenése


Teste: Az amerikai staffordshire terrier igen izmos, zömök testű kutya. Erőteljes benyomásának összhangban kell állnia a méretével. Háta enyhén ível a martól a farig. Finoman és röviden ereszkedik a hátsó résznél a faroktőig, bordái szépen íveltek. Alacsonyan tűzött farka a kutyához képest rövid, a vége kihegyesedik; nem kunkorodhat vissza, és az állat nem emelheti a háta fölé. Mellkasa széles és mély. A lábak függőlegesek, kerek keresztmetszetű csontokkal, a mancsok viszonylag kicsik. Közepes méretű nyaka vaskos és enyhén ívelt; lebernyeg nincs rajta.

Feje: Koponyája közepes hosszú, a pofa izmai igen erősek. A stop határozott, az állkapocs erős. Arcorri része közepes nagyságú, az ajkak szorosan záródnak. Fülei magasan tűzöttek, és felmeredők vagy részben hátrahajlók (rózsafül). Kerek szemei mélyen a koponyában egymástól távol helyezkedjenek el. Az amerikai staffordshire terrier harapása ollószerű.

Marmagassága: A kanok marmagassága 46-48 cm, a szukáké 43-46 cm.

Testtömege: 20-35 kg

Szőrzete: A rövid szőrzet merev tapintású, a testhez simuló, és fényes.

Színei: Minden szín, egyszínű többszínű vagy foltos változatban megengedett, de a több mint 80%-ban fehér és a fekete cser, valamint a májszínű nem kívánatos. Leggyakoribbak a különböző csíkos színezetek, valamint a vörös-bézs szín, esetleg fehér rajzolattal és fekete maszkkal. Az orrtükre mindig fekete.

Alomszáma: 5-10 kölyök

Várható élettartama: 12-14 év

Jelleme: Az amerikai staffordshire terrier őszinte, barátságos, egyszerű, kedves, mozgékony és szilaj kutya. Figyelmes, nagyon bátor, kitartó, és nem kíméli magát, „bátorsága közmondásos”. Nagyon hűséges a családjához, és általában eléggé engedelmes is. Kissé dominánsan viselkedhet más kutyák felett. Kicsi gyerekek mellett is egész jól kezelhető.

Szőrzetápolási igénye: A szőrzete a rövid szőr ellenére viszonylag sok gondozást igényel. Vedlésnél a szőre nagyon hullik, gumis kopókesztyűvel vagy egy gumikefével kell átdörzsölni, hogy eltávolítsák az elhalt és kilazult szőrszálakat, illetve időnként meg kell fürdetni.

   

    

 

Angol bulldog

Származási ország: Anglia
Eredeti feladata: Eredetileg bikaheccelő kutya volt, ma jó természetű társként tartják.
Eredeti neve: Bulldog
Angol neve: Bulldog
Eredete: Ősrégi fajta. Már az Kr. e. 7. századból találtak olyan ábrázolásokat, amelyek bulldogfejű kutyákat örökítettek meg. A bikaviadalok idején könnyebb, mozgékonyabb terrierek keresztezésével tették gyorsabbá, kisebb termetűvé. Végül kitenyésztették modern változatát.


Megjelenése


Teste: Az angol bulldog széles, erős, zömök felépítésű kutya. Lábai meglehetősen rövidek. A rövid, erőteljes hát a vállnál a legszélesebb, majd a lágyék felé elkeskenyedik. Oldalról nézve a hát a váll mögött lejtős, aztán a lágyéknál megemelkedik, majd a farnál ismét lejt. A hát legmagasabb pontja ugyanolyan magasan van, mint a lágyék teteje. Mellkasa tágas, gömbölyded és igen mély, mélyen belóg a mellső lábak közé. A jól lekerekített bordák messze hátranyúlnak, a has felhúzott. A mérsékelten hosszú, mélyen tűzött farok a tövénél meglehetősen egyenesen kiálló és vaskos, majd utána lefelé ívelő, és hirtelen finom végben elkeskenyedő. Az új standard szerint hátrányos a csavart farok (oldalra áll, és a hegye lefelé néz). Az egyenes és masszív mellső lábak egymástól távol állnak, és valamivel rövidebbek a hátsó lábaknál. A hátsó mancsok tömöttek és kör alakúak, a kissé kifelé forduló mellső mancsok pedig szinte mindig kerekek. A vaskos, mély és erős nyak az átlagosnál rövidebb.

Feje: Masszív, négyszögletes koponyája igen nagy; a kerülete megegyezik a váll magasságával. A pofa lekerekített, és oldalt a szemen is túlnyúlik. A fej oldalról nézve igen magas és rövid. A homlok lapos és ráncos; a stoptól a koponya tetejéig jól látható barázda húzódik végig rajta. A magas és széles arcorri rész rövid és felfelé forduló. Az orr szinte pontosan a szemek közé esik, orrlyukai nagyon tágak. Oldalt a széles felső ajkak rálógnak az alsó állkapocsra, elöl viszont szépen hozzásimulnak, így a fogak nem láthatók. A vékony és kicsi (rózsa-) fülek magasan tűzöttek és egymástól távol állók. A szemek egészen lent ülnek a koponyában, a fülektől a lehető legtávolabb, egy vonalban a stoppal; kerekek és mérsékelten nagyok.

Marmagassága: Átlagosan a kan 35-45 cm, szuka 34-44 cm.

Testtömege: Az angol bulldog ideális esetben mintegy 22-25 kg tömegű.

Szőrzete: A fajta szőrzete rövid, sűrű, sima és finom tapintású.

Színei: Az angol bulldog kétféle színezetben ismert: vörös és tigriscsíkos. A vörös a bézstől a sötét őzbarnáig, illetve a halványbarnáig terjedhet. Fehér rajzolata és/vagy fekete maszkja is lehet. Létezik emellett csaknem teljesen fehér változat is, amelynél csak az arcorri részen és a szem peremén látható sötétebb színezet.
A fekete, a máj színű és a fekete-cserbarna nem elfogadható színek. A szemnek a lehető legsötétebbnek kell lennie.

Alomszáma: 4-6 kölyök

Várható élettartama: 9-11 év

Vérmérséklete

Jelleme: Az angol bulldog jó természetű, nagyon kiegyensúlyozott és szelíd kutya. Vidám és barátságos, spontán és lelkes viselkedésű, de a lakásban nyugodt. Érzékenyen reagál a környezetében uralkodó hangulatra. Önmagát nem kíméli. Értelmes fajta, amely átgondolja a dolgokat, ám ettől még igen engedelmes. Az angol bulldog kimondottan gyengéd kutya, amely szeret a család közelében lenni. Ridegen tartásra nem alkalmas.
Nem szabad csontot adni neki, mert olyan mohón eszik, hogy baja lehet tőle, kiszúrhatja a beleit vagy akár meg is fulladhat.

Szőrzetápolási igénye: Ez a kutya nem igényel túl sok szőrzetápolást. Vedlés idején gumikefével lehet a legegyszerűbben eltávolítani az elhalt és kilazult szőrszálakat. Szükség esetén az arc redőit - főként a szem alattiakat - erre szolgáló oldattal kell megtisztítani. Az angol bulldognak huzatmentes, puha, száraz helyre van szüksége - a ridegen tartás tehát nem megfelelő a számára. Bőre nagyon érzékeny a nedvességre, mindig szárazra kell törölni. Hajlamos a bőrgyulladásra, gombára, atkára.

Angol cocker spániel

Származási ország: Anglia
Eredeti feladata: Szalonkavadászatra specializált vadászkutya.
Eredeti neve: English Cocker Spaniel
Angol neve: English Cocker Spaniel
Eredete: Nagyon régi fajta. Spánielre emlékeztető kutyákat már a Kr. e. 4. században ismertek, de szárazföldi és vízi fajtaváltozataik - közöttük az angol cocker spániel is - csak a 18-19. században alakultak ki.


Megjelenése


Teste: Az angol cocker spániel zömök, kiegyensúlyozott felépítésű vadászkutya. A mar és a faroktő közti távolság nagyjából azonos a marmagassággal. A lágyéka rövid és széles. Az erős, egyenes hát enyhén lejt a farok felé. Testének izmos hátsó része széles és lekerekített. Farka valamivel a hát vonala alatt tűzött, s a kutya mozgás közben a hátával egy vonalban tartja. Azokban az országokban, ahol ez megengedett, a farkat általában megkurtítják. Mellkasa jól fejlett és mély, a szügy nem túl keskeny, de nem is túl széles, a bordák szépen íveltek, a vállak lejtősek Lábai erős csontozatúak és eléggé rövidek - de nem annyira, hogy, akadályozzák a munkájában. A térd erősen hajlott, a csánk meglehetősen mélyre eresztett. Az angol cocker spániel mancsa a macskáéhoz hasonló, a talppárnái kemények és vastagok. Közepesen hosszú, izmos nyaka van, amelyen nem lehet lebernyeg, és amelynek szépen kell átmennie a vállba.

Feje: A fej jól fejlett, szép metszésű; nem lehet sem elnagyolt, sem túlságosan finom. A pofacsontok nem lehetnek kiugróak. A koponya ugyanolyan hosszú, mint a négyszögletes arcorri rész, közöttük határozott stop látható. A lebenyes fülek a szem vonala alatt tűzöttek, végük az orrig ér. A szem telt, de soha nem kidülledő; a szemhéj feszesen zár. Az angol cocker spánielnek teljes és szabályos ollószerű harapása van.

Marmagassága: A kanok marmagassága 39-41 cm, a szukáké 38-39 cm.

Testtömege: Mintegy 13-15 kg

Szőrzete: Sima és selymes. Nem lehet túl merev, sem hullámos, göndör vagy túlságosan dús. A füleken, a lábak hátsó oldalán, a lábak tövében és a mellkason hosszabbra nő.

Színei: Az angol cocker spániel egyöntetű vörös, fekete és májszínű, valamint fekete-cserbarna színezetű lehet; a mellkason némi fehér szín is megengedett. Népszerűek a fehér alapon jól elhatárolódó fekete, vörös vagy mákszínű rajzolattal díszített egyedek; az ilyen többszínű angol cocker spánieleken cserbarna rajzolat is előfordulhat. A kék és máj- színű deres egyedek sem ritkák, és többszínű társaikhoz hasonlóan szintén lehetnek cserbarna rajzolataik. A szemnek lehetőleg barnának vagy sötétbarnának kell lennie, de a májszínű egyedeknél a mogyoróbarna is megengedett.

Alomszáma: 3-8 kölyök

Várható élettartama: 12-13 év

Vérmérséklete

Jelleme: A fajta állandó vidámságáról ismert. Úgy tűnik, szünet nélkül csóválja rövid farkát. Szelíd és barátságos, eleven és kedves. Értelmi képességeit nem szabad alábecsülni. Noha többnyire elég készséges és engedelmes, van benne némi akaratosság is. Kiváló a szaglása, és általában szereti a vizet. Ha ridegen tartják, eltompul; vidám, társaságkedvelő természete csak akkor bontakozik ki teljesen, ha a lakásban él, együtt a családdal.

Szőrzetápolási igénye: Igen gyakori kefélés és fésülés híján az angol cocker spániel szőrzete hamar gubancossá válik. Különösen nagy figyelmet igényel a lábai között, a lába tövénél és a füleken fejlődő szőr. A füleket rendszeresen ellenőrizni kell; az alattuk, a hallójárat nyílásának környékén növő szálakat le kell nyírni; ezzel megelőzhető a fül bedugulása és esetleges begyulladása. Előfordul, hogy a talppárnák között is hosszú szőr nő, és ez zavarhatja a kutyát; ezeket a szőröket a gazdája is könnyen le tudja vágni. Az angol cocker spánielt évente nagyjából 2-4 alkalommal kell elvinni egy kutyakozmetikába; a gyakoriság a szőrzet minőségétől és sűrűségétől függ. A szalonban egy szakértő kézzel kiszedegeti az elhalt szőrszálakat, és kiritkítja a fej tetején, a fül alatt és a nyakon növő szőrt is. Az alapos nyírás után a kutya újból csinos- nak és rendezettnek látszik. Egyes egyedeknél könny-nyomok alakulhatnak ki; ezek megfelelő készítménnyel való rendszeres törülgetéssel tehetők halványabbá.

Angol masztiff

Származási ország: Anglia
Eredeti feladata: Vadászkutya nagyobb vadak vadászatához, őrkutya.
Eredeti neve: Mastiff
Angol neve: Mastiff
Eredete: Valószínűleg Ázsiából származik; föníciai kereskedők vitték be Angliába a 6. században.


Megjelenése


Teste: Az angol masztiff erőteljes testfelépítésű kutya. Testének nagynak, nehéznek, erősnek és arányosnak kell lennie. Háta és lágyéka széles és izmos - a szukáknál lapos és feltűnően széles, a kanoknál enyhén ívelt. Oldala igen magas. Magasan tűzött farka a csánkig ér, vagy még lejjebb; a tövénél vastagabb, majd fokozatosan kihegyesedik. A farok nyugalmi állapotban lelóg, amikor azonban a kutya figyel, akkor felgörbíti - de soha sem emeli a háta fölé. A széles és mély mellkas jócskán lenyúlik a mellső lábak között. A bordák íveltek és lekerekítettek. A mellkas kerületének egyharmaddal kell meghaladnia a marmagasságot. Az izmos váll kissé ferde. A lábak egyenesek és függőlegesek, egymástól távol állnak, és vastag csontúak. Nagy, kör alakú mancsai vannak, erősen ívelt ujjakkal. A mérsékelten hosszú, igen izmos nyak enyhén ívelt. A nyak kerülete általában 2,5-5 cm-rel kisebb mint a fülek előtt mért koponyakerület.

Feje: A fejnek minden oldalról nézve négyszögletesnek és szélesnek kell látszania. A lapos homlok csak akkor ráncolódik, ha a kutya figyel valamire. A szemöldök enyhén kiálló, a stop határozott, de nem túl hirtelen. A rövid, tompa és négyszögletes arcorri rész a szem alatt kimondottan széles, és egy vonalban fut az orrig. A felső ajkak kissé rálógnak az alsókra. A kis fülek vékony tapintásúak és egymástól távol ülők. A koponya oldalának legmagasabb pontján tűzöttek, és a pofa mellett lógnak le. A kis szemek távol ülők, a szemhéjak nem lehetnek „lötyögősek” vagy részben nyitottak. Az angol masztiff harapása szabályos ollószerű, vagy enyhén alsó harapás; ám ekkor sem fordulhat elő, hogy a csukott szájból kilátsszanak a fogak.

Marmagassága: A kanok iddeális marmagassága legalább 76 cm, a szukáké legalább 70 cm.

Testtömege: 70-90 kg

Szőrzete: A rövid szőrzet a vállon, a nyakon és a háton nem lehet túl ritkás, sőt, túl finom tapintású sem.

Színei: Az angol masztiff szőrzete barackszínű, ezüstszűrke, sárga, vagy csíkos barackszínű lehet. Mindig fekete maszkot visel, és a füle is fekete. A szem körüli fekete rajzolatnak felfelé kell nyúlnia.

Alomszáma: 5-8 kölyök

Várható élettartama: 9-10 év

Jelleme: Nyugodt, magabiztos, nemes kutya. Felnőtt korában kiegyensúlyozott, nem befolyásolható. A családjával kedves és gyengéd, s nem szereti, ha magára hagyják. Kiválóan és nagyon határozott módon őrzi a családot, a lakást és a kertet. nem jellemző rá, hogy a kerítés mögött ugrálva vadul megugassa a járókelőket. Csak ritkán ugat, tisztában van azzal, hogy a puszta megjelenése is elég a rossz szándékú emberek elriasztására. Kimondottan értelmes kutya, általában engedelmes és együttműködésre kész.

Szőrzetápolási igénye: Ez a hatalmas kutya nem igényel túl sok szőrzetápolást. Elég hetente egyszer átkefélni sörtekefével. A vedlési időszakban a gumis kopókesztyű vagy gumikefe a legalkalmasabb az elhalt szőrszálak eltávolítására. Puha fekhelyre van szüksége, hogy testén ne alakuljanak ki felfekvések. A fiatal, fejlődő kutya étrendjének összeállításánál nem szabad takarékoskodni. A megfelelő táplálkozás nélkülözhetetlen az optimális fejlődéshez. Igen gyorsan növő fajta. Nem árt korlátozni az erőteljes testmozgását, nehogy túlfárassza magát. A többi masztiffhoz hasonlóan ennek a kutyának is igen magas a fájdalomküszöbe, s mivel elég sokat követel saját magától, előfordulhat, hogy a sérüléseket vagy betegségeket csak akkor veszik észre, amikor már valóban komollyá váltak.

Dobermann

Származási ország: Németország
Eredeti feladata: Őrző-védő kutya.
Eredeti neve: Dobermann
Angol neve: Dobermann
Eredete: Valamikor a múlt század végén tenyésztették ki a német juhászkutya, a rottveiler, a dog, a pincser, a beauce-i juhászkutya és az angol agár keresztezéséből.


Megjelenése


Teste: A dobermann erős, karcsú, elegáns megjelenésű kutya. Háta rövid, merev és izmos; a marja szépen kirajzolódó. Azokban az országokban, ahol ez megengedett, a farkát általában 4-6 centiméteresre kurtítják. Arányos mellkasa a könyökökig ér le, a mellkas elülső része kissé előreugrik. Hasa enyhén felhúzott. Egyenes lábaiban tökéletesen kerek csontok futnak. Mancsai rövidek, ujjai ívesek és szorosan zártak. A feszes, izmos nyak lefelé szélesedik.

Feje: A fej hosszúkás és feszes, eléggé lapos koponyával és enyhe stoppal. A fülek közepes nagyságúak, a fej mellett lógnak. A közepes nagyságú szemek ovális alakúak, tekintetük bölcs és erőt sugárzó. A dobermann harapása ollószerű.

Marmagassága: A kanok ideális marmagassága 70 cm, de a 72 cm-t semmiképpen sem haladhatja meg; a szukák marmagassága 63-68 cm.

Testtömege: 32-42 kg közötti.

Szőrzete: A fajta szőrzete rövid, sűrű és sima, szorosan a testhez simuló.

Színei: Az FCI tagországaiban ezt a kutyát csak fekete (fekete és cserbarna), illetve barna (barna és cserbarna) színben tenyésztik. A cserbarna rajzolatnak sötét rézvörös jellegűnek kell lennie. Más országokban kék és cserbarna, fakó és cserbarna, illetve a fent említett színeknél halványabb árnyalatú egyedek is előfordulnak.

Alomszáma: 5-8 kölyök

Várható élettartama: 10-14 év

Vérmérséklete

Jelleme: A dobermann igen mozgékony, éber, értelmes és okos kutya. A gazdájához és a családjához hűséges és odaadó, a házat nagy buzgalommal védelmezi. Viselkedésében elszánt és bátor, s erő tekintetében is igen szívós. Néha egy kicsit sokat ugat. Egyes példányai egy személyes kutyává válnak.

Szőrzetápolási igénye: A fajta szőrzete nem igényel túl sok figyelmet. Elég hetente egyszer átkefélni egy puha sörtekefével, majd átdörzsölni egy kopókesztyűvel. A vedlési időszakban dudoros felszínű gumis kopókesztyűt érdemes használni a kilazult szőrszálak eltávolítására. A karmokat röviden kell tartani, és időnként szükséges ellenőrizni, nincs-e fogkőlerakódás a fogakon.

        

Rottweiler

Származási ország: Németország
Eredeti feladata: Kisérő, szolgálati- és munkakutya.
Eredeti neve: Rottweiler
Angol neve: Rottweiler
Eredete: A római légiók harci kutyájaként jutottak el ősei Németországig, ahol - Rottweil városka környékén - az 1900-as évek elején alakult ki mai formájuk.


Megjelenése


Teste: Erre a kutyára a zömök, erőteljes testfelépítés jellemző. A háta erős és vízszintes. Mellkasa széles és mély, nem lejtős, ágyéka pedig nem felhúzott. Farka egy vonalban van a hátával, s azokban az országokban, ahol ez megengedett, általában egészen rövidre kurtítják. A rottweiler lábai egyenesek és erősek. Mancsai kerekek, erősen ívelt, szorosan záródó ujjakkal. Az erős és viszonylag feszes nyak kör keresztmetszetű, vonala enyhe ívvel emelkedik ki a vállból.

Feje: Közepesen hosszú, széles koponyával és határozott stoppal. Az arcorri rész magas, és nagyjából ugyanolyan hosszú, mint a koponya, vagy valamivel rövidebb annál. A bőr rá- feszül a fejre, csak akkor ráncolódhat-, amikor a kutya figyel valamire. Fülei kicsik és háromszögletűk, egymástól a lehető legtávolabb ülők, amitől a koponya teteje még szélesebbnek tűnik. Szemei mérsékelten nagyok, feszes szemhéjakkal. Tekintete jóindulatú és magabiztos. A rottweiler harapása ollószerű.

Marmagassága: A kanok marmagassága 61-68 cm, a szukáké 56-63 cm.

Testtömege: A szukák tömege kb. 42 kg, a kanoké 50 kg.

Szőrzete: A rottweiler szőrzete rövid és durva, merev szálú aljszőrzettel.

Színei: A szőrzet mindig fekete, éles körvonalú, mahagóni-

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Opuye62

(Zutuy80, 2019.01.10 12:46)

http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/duralis-buy-safely-how-to-order-tadalafil-in-trusted-pharmacy https://www.olliesmusic.com/blog/31059/cГіmo-realizar-un-pedido-spironolactone-sin-receta-entrega-rГЎpida-perГє/ http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/commander-du-vrai-tazzle-60mg-tadalafil-site-serieux http://property.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-sildefil-sildenafil-1 http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/donde-para-ordenar-t-fil-con-seguridad http://movsam.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-ramipril-1-25mg-mastercard-portugal http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/viagra-bas-prix-prix-du-generique-du-sildenafil-citrate-en-france http://bricolocal.com/profiles/blogs/pamelor-25mg-como-puedo-comprar-sin-receta-con-garantia-chile http://borrowmyburrito.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-virineo-sildenafil-citrate-gen-rico-com http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/mclafil-generique-achat-site-fiable-tadalafil-20-prix-en https://www.olliesmusic.com/blog/11937/acheter-du-vrai-desmopressin-0-01mg-oГ№-acheter-desmopressin-paris/ http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/ciavor-20mg-buy-online-buy-ciavor-from-a-shop

Eqiye52

(Otako72, 2019.01.08 17:45)

http://flutes.ning.com/profiles/blogs/order-idilico-120mg-online-how-to-purchase-sildenafil-citrate
http://whazzup-u.com/profiles/blogs/o-acheter-du-en-ligne-precose-moins-cher-livraison-rapide
http://socialchangesa.com/blogs/post/37625
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-vigrasol-130-mg-entrega-r-pida
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/order-generic-flonase-spray-nasal-0-05-mg-online-can-i-order
http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/comprar-cialis-tadalafil-40mg-sin-receta-buen-precio-honduras
http://www.sobgamers.com/gamer/blogs/post/87780
http://bricolocal.com/profiles/blogs/erector-en-ligne-baisse-prix-achat-sildenafil-citrate-50-acheter
http://ggwadvice.com//index.php?qa=53316&qa_1=acheter-niagra-sildenafil-citrate-avec-vente-niagra-fiable
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/dejavu-sildenafil-citrate-130-mg-onde-comprar-envio-rapido-on
http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/buy-enegra-no-prescription-where-to-purchase-sildenafil-citrate
http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/order-duralis-40mg-low-price-where-to-purchase-tadalafil-no
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/buy-zudena-100mg-no-prescription-where-to-order-udenafil-fast
http://property.ning.com/profiles/blogs/bupropion-comprar-en-una-farmacia-online-confirmaci-n-r-pida
http://gennethub.com/blogs/1387/9945/site-seguro-para-comprar-cialis-20mg-generico-entrega-48h-na-in
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-generico-plenylife-sildenafil-citrate-sin-receta-en
http://showmeanswer.com/index.php?qa=37296&qa_1=sitrepa-50mg-safely-sitrepa-online-without-prescriptions
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/comprar-duraviril-sildenafil-citrate-150-mg-de-confianza
http://www.blog.ahsfoundation.co.uk/blogs/post/58400#sthash.F0kcvRNd.urmEPypy.dpbs
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-blupill-200mg-gen-rico-barato-brasil
http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/meloxicam-order-how-to-purchase-mobic-in-approved-pharmacy
http://www.gorelations.com/blogs/5226/40584/achat-discrete-hippigra-200-mg-acheter-sildenafil-citrate-myla
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/comprar-kemadrin-procyclidine-5mg-gen-rico-de-forma-segura-pela
http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/tada-diario-40mg-comprar-entrega-em-48-horas-via-internet-rep
http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/zyprexa-olanzapine-comprar-y-pagar-con-mastercard-usa-comprar

Opalo25

(Esoxa11, 2019.01.06 16:54)

http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/comprar-vasifil-sildenafil-citrate-25-mg-gen-rico-pre-o-internet http://viatorfroshreligion.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-lamprene-sin-receta-buen-precio http://www.facecool.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-cilafil-sildenafil-citrate-200mg http://bobford.ning.com/profiles/blogs/buy-starya-25mg-low-price-where-can-i-buy-sildenafil-citrate-no http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/buy-vigrande-25mg-without-prescription-buy-generic-vigrande http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/betametasona-clotrimazol-comprar-en-farmacia-online-recomendada http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/recherch-achat-pulmopres-tadalafil-achat-de-pilule-pulmopres http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-cianeo-tadalafil-40mg-gen-rico-com http://jaktlumaczyc.pl/68770/comprar-generico-hidroxicarbamida-internet-similares-pre&#231 http://mcspartners.ning.com/profiles/blogs/ivermectina-3mg-comprar-com-desconto-pela-internet-brasil http://flirtfinder4u.com/blogs/post/24574 http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/zydalis-order-online-what-is-price-of-zydalis-in-dominican http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-tada-diario-gen-rico-envio-rapido http://snopeczek.hekko.pl/228284/sildehexal-sildenafil-garantia-comprar-sildenafil-citrate http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/crestor-buy-buy-crestor-korea http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-hidroclorotiazida-25mg-r http://www.prds66.fr/profiles/blogs/order-filagra-how-to-order-sildenafil-citrate-without-script http://facebookhitlist.com/profiles/blogs/tantrix-50-mg-comprar-sem-receita-medica-pela-net-rep-blica http://clan.hupshup.com/blogs/post/11856 http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/cialis-buy-online-where-can-i-buy-cialis-bars-online http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/tada-pas-cher-en-ligne-site-fiable-tada-inde-acheter http://recampus.ning.com/profiles/blogs/emposil-sildenafil-citrate-120-mg-moins-cher-en-ligne-forum-achat http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/suvvia-sildenafil-citrate-comprar-sem-receita-pela-internet http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/buy-tagil-cheap-where-to-purchase-tadalafil-without-prescription http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/vimax-buy-no-rx-drug-store-price-comparison-for-150-mg-vimax

Hugot55

(Uloka43, 2019.01.05 13:35)

http://bricolocal.com/profiles/blogs/buy-generic-sundinafit-200-mg-buy-sundinafit-online-phone-number http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/prilo-sildenafil-citrate-como-posso-comprar-gen-rico-entrega-em http://smssaff.sagada.org/profiles/blogs/comprar-ondansetron-8mg-sin-receta-online-costa-rica http://recampus.ning.com/profiles/blogs/discount-vigrasol-150-mg-order-online-where-to-buy-vigrasol http://question.hamrahmorabi.ir/index.php?qa=154444&qa_1=comprar-orlistate-gen%C3%A9rico-receita-rep%C3%BAblica-federativa https://www.olliesmusic.com/blog/15200/ropinirol-donde-puedo-comprar-online-mГ©xico/ http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-cialis-20-mg-gen-rico-envio-48-horas-brasil http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-ciavor-diario-tadalafil-40-mg-gen-rico http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-isossorbida-20-mg-pre-o-menor-pre-o-do http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-sidegra-sin-receta-buen-precio-uruguay http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/low-price-mitalis-40-mg-buy-online-how-to-purchase-tadalafil-in http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/blupill-50-mg-comprar-com-garantia-no-brasil http://opencu.com/profiles/blogs/comprar-pawar-sin-receta-env-o-gratis-comprar-pawar-y-pagar-con http://www.allpix.net.ee/blogs/post/17746 http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/remenafil-livraison-discrete-moins-cher-sildenafil-citrate-vendu http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-ah-zul-gen-rico-envio-48-horas-brasil http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/buy-tonafil-25mg-safely-online-tonafil-order-uk http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-anafranil-10-mg-de http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/buy-medroxyprogesterone-acetate-2-5mg-without-prescription-can-u http://movsam.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-tecnomax-de-confianza-honduras-comprar http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-zydis-olanzapine-7-5-mg-mas-barato http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-prilo-gen-rico-com-garantia-brasil

Oduva64

(Oqoza12, 2019.01.04 06:19)

http://soruanaliz.com/index.php/19449/salbutamol-cher-site-fiable-pharmacie-salbutamol-generique http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-enthusia-sin-receta-con-seguridad http://dctechnology.ning.com/profiles/blogs/low-price-naproxen-500-mg-order-online-where-to-order-naprelan http://brooklynne.net/profiles/blogs/tadaflo-tadalafil-60-mg-onde-comprar-com-frete-gr-tis-brasil http://www.collabzo.com/pwrportal/blogs/70/12553/commander-edgon-tadalafil-gene http://crosstv.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-viagra-200mg-sin-receta http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-orlistat-60-mg-env-o-libre-estados http://whazzup-u.com/profiles/blogs/commander-vrai-alfacalcidol-0-001-mg-sur-internet-pharmacie http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-tada-gen-rico-sem-prescri-o https://www.loosemusicent.com/blogs/1189/12970/cheap-licosil-100mg-order-online-how-to-buy-sildenafil-citrat http://bricolocal.com/profiles/blogs/avanafil-50-mg-pas-cher-en-ligne-rapide-generique-super-avana http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/clomiphene-50mg-order-online-how-to-buy-clomid-cheap https://www.mysocialpeople.com/blogs/2140/11197/ciavor-tadalafil-comprar-brasil http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/buy-gedena-200mg-no-prescription-buy-gedena-120mg-thrustpharmacy http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/medovigor-sildenafil-citrate-25-mg-como-puedo-comprar-sin-receta

Qeyes21

(Xicap06, 2018.12.30 14:51)

http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/achat-virnagza-fort-tadalafil-10-mg-virnagza-fort-generique http://lorealprofessionnelbest.ning.com/profiles/blogs/xpandyl-60mg-order-buy-xpandyl-cheap-no-prescription-drug http://property.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-ivermectina-buen-precio http://thecorner.ning.com/profiles/blogs/order-viatec-no-rx-buyin-viatec-online http://flirtfinder4u.com/blogs/post/25377 http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/ciprofloxacina-750mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-aprobada http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-enagra-sildenafil-citrate http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/zyad-tadalafil-40-mg-como-posso-comprar-na-internet http://football.ning.com/profiles/blogs/ciavor-tadalafil-20mg-comprar-forma-segura-brasil http://soruanaliz.com/index.php/19590/comprar-gen%C3%A9rico-sumycin-tetracycline-pre%C3%A7o-internet-brasil http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/sollevare-como-posso-comprar-via-internet-portugal http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/comprar-generico-toprol-xl-25-mg-y-pagar-con-mastercard-usa https://www.olliesmusic.com/blog/33621/moxifloxacin-400-mg-oР“в„–-achat-baisse-prix-acheter-moxifloxacin-generique-for/ http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-forzest-tadalafil-20-mg http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-orlistat-60mg-pago-mastercard-nicaragua-orlistat http://whazzup-u.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-fenohexal-fenofibrate-sin-receta http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/virecta-sildenafil-citrate-200mg-comprar-con-seguridad-puerto http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-fexofenadina-ahora-chile http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/donde-a-la-orden-tecnomax-sildenafil-citrate-sin-receta-en http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-blupill-na-internet-brasil-sildenafil http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/order-acetazolamide-250mg-online-buy-cheap-acetazolamide http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-onco-carbide-500mg-con-visa-ecuador http://wu-world.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-generico-domperidona-sin-receta http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/azulfidine-sulfasalazine-comprar-en-internet-colombia

Azezo93

(Ilaqi49, 2018.12.29 05:11)

http://ultimatefandomsite.com/oxwall/blogs/post/5400 http://divinguniverse.com/blogs/post/76152 http://jawbite.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-viagra-150-mg-de-forma-segura http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/comprar-glibenclamida-micronase-gen-rico-de-confianza-internet http://vc.capitaltrustbanking.com/blogs/86/12385/onde-comprar-amoxapine-rapido-puerto-rico http://barbershoppers.org/blogs/post/44714 http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/buy-almaximo-100mg-online-buy-almaximo-process http://korsika.ning.com/profiles/blogs/order-sensex-50-mg-low-price-where-to-order-sildenafil-citrate-no http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/anacin-aspirin-caffeine-sans-ordonnance-acheter-anacin-ligne http://flutes.ning.com/profiles/blogs/order-discount-yextor-100mg-where-can-i-buy-sildenafil-citrate-in http://whazzup-u.com/profiles/blogs/teofilina-300-mg-donde-puedo-comprar-sin-receta-con-mastercard http://movsam.ning.com/profiles/blogs/videnfil-sildenafil-citrate-150-mg-comprar-gen-rico-entrega-24h

Eliqa51

(Ficiw25, 2018.12.25 23:46)

https://nao-acorde.tumblr.com
https://thickgoku.tumblr.com
https://rainhaursa.tumblr.com
https://kicsitkonnyebb.tumblr.com
https://la-mejorr.tumblr.com
https://arteratureponder.tumblr.com
https://ultimate-dr-puns.tumblr.com
https://u-r-sexy.tumblr.com
https://jousestroked.tumblr.com
https://shitmoon69.tumblr.com
https://yuki-w-chan.tumblr.com
https://trill4f.tumblr.com
https://thequeenofcartoons.tumblr.com
https://bunearycafe.tumblr.com
https://nizhoninochez101.tumblr.com

Kituz07

(Emosa63, 2018.12.22 22:28)

http://www.prds66.fr/profiles/blogs/buy-low-price-myagra-100mg-online-can-i-purchase-sildenafil
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/c-mo-realizar-un-pedido-ah-zul-120mg-al-mejor-precio-el-salvador
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/comprar-carbidopa-levodopa-25-100-mg-gen-rico-envio-rapido-pela
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/yextor-sildenafil-citrate-bas-prix-sur-le-net-generique
http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/ciavor-diario-20-mg-onde-comprar-gen-rico-on-line-onde-comprar
http://movsam.ning.com/profiles/blogs/micronase-glyburide-o-commander-moins-cher-micronase-pharmacie
http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/como-comprar-levofloxacino-maxaquin-400mg-gen-rico-on-line
http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/sideral-sildenafil-citrate-100-mg-comprar-sin-receta-buen-precio
http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/order-patrex-100-mg-online-patrex-to-buy-in-uk-cheap
http://brooklynne.net/profiles/blogs/order-uplift-120mg-cheap-how-to-order-sildenafil-citrate-without
http://answers.codelair.com/21200/amitriptilina-comprar-en-una-farmacia-en-linea-ahora-panam%C3%A1
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/achat-discrete-desilmax-visa-desilmax-livraison-rapide-24h
http://bricolocal.com/profiles/blogs/olvion-sildenafil-citrate-generique-sur-internet-bon-marche-site
http://summerschooldns.ning.com/profiles/blogs/valaciclovir-comprar-sin-receta-buen-precio-reino-de-espa-a
http://iq140.eu/blogs/post/29156
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/achat-express-tonite-sildenafil-citrate-bon-marche-site-francais
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/buy-anco-400-mg-low-price-how-can-i-order-ibuprofen-safely
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-acarbosa-sin-receta-con-visa-us
http://www.facecool.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-viavag-sildenafil-citrate-de
https://www.loosemusicent.com/blogs/1138/12445/como-faco-para-comprar-cialis-generico-de-confianza-on-line-bra
http://luvisart.ning.com/profiles/blogs/acheter-du-expit-sildenafil-citrate-expit-sans-ordonnance-en

Exogi08

(Ohoyo62, 2018.12.16 04:54)

http://tnfdjs.ning.com/profiles/blogs/discount-vogira-200mg-order-online-best-place-to-purchase-vogira http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/buy-ethambutol-hydrochloride-800mg-safely-how-to-purchase http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-ranitidina-300mg-ahora-rep-blica http://lifestir.net/blogs/post/74410 http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/erectol-sildenafil-citrate-comprar-sin-receta-de-calidad-costa http://laguiadelasvegas.com/afiliados/blogs/post/56663 http://fotoathena.ning.com/profiles/blogs/achat-securise-tadgo-tadalafil-prix-tadgo-au-maroc http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/ribavirina-comprar-de-confianza-uruguay http://korsika.ning.com/profiles/blogs/andrax-comprar-sin-receta-urgente-argentina-comprar-tadalafil-60 http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/fenitoina-comprar-en-una-farmacia-en-linea-con-un-descuento-usa http://jaktlumaczyc.pl/71048/comprar-tinidazol-500mg-receta-forma-segura-republica-ecuador http://techwarriorteam.ning.com/profiles/blogs/zocor-simvastatin-donde-comprar-env-o-gratis-reino-de-espa-a http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/cialis-donde-comprar-en-internet-estados-unidos-donde-comprar http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-nasacort-aq-triamcinolone http://staind-italy.ning.com/profiles/blogs/bon-site-pour-achat-vigorex-sildenafil-citrate-ou-acheter-du http://flutes.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-escitan-gen-rico-envio-urgente-on-line http://playit4ward-sanantonio.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-hexplider-c-sin-receta-r-pido http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/donde-se-puede-comprar-aceon-sin-receta-en-farmacia-online http://sfchsjournalism.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-escitan-sildenafil-citrate-120mg-gen-rico http://bricolocal.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-suvvia-sildenafil-citrate http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/proventil-albuterol-donde-puedo-comprar-sin-receta-r-pido-espa-a http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/vioses-sildenafil-citrate-120-mg-donde-comprar-env-o-gratis http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/334926 http://destinosexotico.com/blogs/post/36578

Rulij46

(Yeyop42, 2018.12.15 10:56)

http://football.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-cialis-gen-rico-com-garantia-online
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/dali-tadalafil-comprar-gen-rico-envio-24h-pela-internet-no-brasil
http://brooklynne.net/profiles/blogs/buy-tecnomax-100mg-low-price-where-to-order-sildenafil-citrate-in
http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-orgodenafil-100-mg-al-mejor-precio
http://kasabovart.ning.com/profiles/blogs/sildaristo-25-mg-donde-puedo-comprar-sin-receta-por-internet
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/comprar-sollevare-sildenafil-citrate-150-mg-mastercard-brasil
http://caisu1.ning.com/profiles/blogs/valaciclovir-comprar-en-una-farmacia-en-linea-r-pido-argentina
http://adrenalineprovinggrounds.ning.com/profiles/blogs/tada-diario-tadalafil-comprar-urgente-brasil
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/comprar-adcirca-tadalafil-sem-prescri-o-portugal
http://javamex.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-viagra-150mg-sin-receta-al-mejor-precio
http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/pluspen-sildenafil-citrate-pas-cher-et-sans-ordonnance-sildenafil
http://newyorkundergroundradio.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-clopress-clomipramine-10mg-r-pido
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/apicalis-40mg-buy-online-how-to-buy-apicalis-at-tesco-online
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/cheap-viagra-120-mg-order-online-how-much-does-viagra-cost-in
http://neolatino.ning.com/profiles/blogs/erector-sildenafil-citrate-o-commander-pharmacie-site-securise
http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/serophene-order-without-prescription-a-trusted-site-to-buy
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/elavil-amitriptyline-como-puedo-comprar-sin-receta-de-calidad-usa
http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-vimax-urgente-bolivia
http://dmoney.ru/38243/order-moragara-100mg-cheap-order-sildenafil-citrate-cheap
http://www.collabzo.com/pwrportal/blogs/82/11918/tranky-sildenafil-citrate-compra
http://whozwholive.ning.com/profiles/blogs/meilleur-site-commander-ernafil-achat-ernafil-en-ligne-europe

Ixugu89

(Gawun34, 2018.12.04 13:08)

http://foodtube.net/profiles/blogs/comprar-seler-urgente-puerto-rico-comprar-sildenafil-citrate-50mg http://explicitty.com/blogs/2028/41382/h-for-40-mg-comprar-preco-pela-net-brasil http://weebattledotcom.ning.com/profiles/blogs/buy-imipramine-25mg-without-rx-where-to-purchase-tofranil-without http://libertyattendancecenter1969.ning.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-pentalink-pantoprazole-40-mg-gen-rico-frete-gr http://bygda.traktor.no/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-libigran-pago-mastercard http://newsmediaimages.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-intigra-130mg-de-confianza-rep http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/low-price-meloxicam-15mg-order-online-can-i-purchase-mobic-cheap http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/furosemida-40-mg-comprar-en-una-farmacia-en-linea-segura-per http://soruanaliz.com/index.php/18168/realizar-tadarich-seguridad-farmacias-tadarich-generico http://bigtombolo.ning.com/profiles/blogs/amlodipine-order-no-rx-amlodipine-buys http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/comprar-cialis-10-mg-gen-rico-com-frete-gr-tis-internet-onde http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/comprar-generico-silderec-sin-receta-de-confianza-per-silderec http://korsika.ning.com/profiles/blogs/enagra-130mg-sans-ordonnance-prix-du-enagra-50-mg http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/order-phenytoin-100mg-safely-how-can-i-buy-dilantin-in-verified http://www.facecool.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-roblesil-sildenafil-citrate-150mg

Noraz45

(Akozi86, 2018.12.03 13:10)

https://g0ldlace.tumblr.com
https://thenineteenseventyfuck.tumblr.com
https://ca-e-r.tumblr.com
https://rainhaursa.tumblr.com
https://erwtamoyagiatreute.tumblr.com
https://demonicsinners6.tumblr.com
https://ezquadros.tumblr.com
https://root-shaw-shoot.tumblr.com
https://valacyclovir-500mg-order-online.tumblr.com
https://thewindsingstome.tumblr.com
https://ray-arruda.tumblr.com
https://minjoooonie.tumblr.com
https://themaynards624.tumblr.com
https://missemmalights.tumblr.com
https://mythoughtsbl0g.tumblr.com
https://s-w-a-v-e-y.tumblr.com

Проститутки Краснодара

(Amuelmak, 2018.10.12 19:54)

[url=https://www.prostitutki-krasnodar.ru]Проститутки в Краснодаре[/url]
[url=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/]Индивидуалки в Краснодаре[/url]
[url=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/]Массажные салоны Краснодара[/url]
[url=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/]Выезд индивидуалки в Краснодаре[/url]
[url=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/]Недорогие проститутки[/url]
[url=https://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/znakomstva/]Интимные знакомства Краснодара Краснодара[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru]Проститутки в Краснодаре[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/]Индивидуалки Краснодара[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/]Массажные салоны в Краснодаре[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/]Выезд шлюх в Краснодаре[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/]Дешевые бляди Краснодара[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/znakomstva/]Секс знакомства Краснодара[/url]
[url=https://prostitutki-krasnodar.ru]Проститутки Краснодара[/url]
[url=https://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/]Индивидуалки в Краснодаре[/url]
[url=https://prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/]Массажные салоны Краснодара[/url]
[url=https://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/]Выезд индивидуалок в Краснодаре[/url]
[url=https://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/]Недорогие шлюшки в Краснодаре[/url]
[url=https://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/znakomstva/]Интим знакомства в Краснодаре[/url]
[url=http://prostitutki-krasnodar.ru]Шлюхи в Краснодаре[/url]
[url=http://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/]Индивидуалки в Краснодаре[/url]
[url=http://prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/]Массажные салоны в Краснодаре[/url]
[url=http://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/]Выезд шлюх в Краснодаре[/url]
[url=http://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/]Бюджетные проститутки в Краснодаре[/url]
[url=http://prostitutki-krasnodar.ru/individuals/znakomstva/]Секс знакомства в Краснодаре[/url]

Araca44

(Coyex90, 2018.09.24 14:55)

http://www.q-voice.tv/old/redirect/test/qa/index.php?qa=6032&qa_1=eflornitina-comprar-en-farmacia-online-uruguay
http://snopeczek.hekko.pl/202028/cabergoline-pharmacie-internet-securise-acheter-dostinex
http://ceveplasakbiz.xlphp.net/index.php?qa=7649&qa_1=indinavir-sulfate-400mg-without-indinavir-sulfate-amsterdam
http://emailmycar.com/blogs/16343/4073/discount-uniphyl-cr-400mg-order-online-uniphyl-cr-buy-400mg
http://snopeczek.hekko.pl/220444/remenafil-without-prescription-purchase-sildenafil-delivery
http://lifestir.net/blogs/post/68099
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/purchase-discount-prazosin-5-mg-how-to-purchase-minipress-without
http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/sildenafil-orifarm-o-achat-le-sildenafil-orifarm-est-il-en-vente
http://techakhil.byethost4.com/ques2ans/index.php?qa=24550&qa_1=theophylline-livraison-moins-cher-vente-ligne-theo-france
http://soruanaliz.com/index.php/6627/comprar-topiramato-topamax-receita-medica-comprar-topiramato
http://hellyeahband.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-prociclidina-gen-rico-entrega-r-pida
http://social.leembe.com/blogs/post/31134
http://cqa.aaua.edu.ng/index.php?qa=3199&qa_1=metoprolol-acheter-metoprolol-sans-ordonnance-pharmacie
http://www.1friend.com/blogs/1355/4340/tadalafilum-buy-no-prescription-how-can-i-order-tadalafil-no
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/azulsix-25-mg-bas-prix-internet-securise-recherche-sildenafil
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/farmacia-en-linea-donde-comprar-nortriptilina-25mg-sin-receta
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/comprar-etoricoxibe-arcoxia-gen-rico-r-pido-online
http://explicitty.com/blogs/2122/24048/lamotrigine-order-cheap-purchase-lamotrigine-online-florida
http://barbershoppers.org/blogs/post/16322
http://latinosdelmundo.com/blogs/1116/8075/buy-keftab-750-mg-safely-where-can-i-order-cephalexin-online
http://www.ourfavoritebeers.com/blogs/post/47546

Aqaru01

(Hebip61, 2018.09.24 11:59)

http://ibase45.net/blogs/3661/34712/quel-site-acheter-du-dapoxetine-30-mg-dapoxetine-achat-sans-o https://www.olliesmusic.com/blog/37780/buy-amiodarone-200mg-online-cheap-generic-amiodarone-products/ http://bobford.ning.com/profiles/blogs/se-puede-comprar-generico-propranolol-40-mg-sin-receta-env-o http://ykien.info/index.php?qa=25141&qa_1=gemfibrozil-gemfibrozil-confianza-gemfibrozil-farmacias http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-snafi-tadalafil-gen-rico-entrega-48h-on http://chanakyanetstudy.com/chanakyanetstudyforum/?qa=11441&qa_1=achat-discrete-imodium-2mg-imodium-prix-en-algerie http://ceveplasakbiz.xlphp.net/index.php?qa=2265&qa_1=discount-amantadine-100-buy-online-order-symmetrel-online https://www.olliesmusic.com/blog/28620/buy-norfloxacin-400mg-cheap-anyone-buy-norfloxacin-online-usa/ http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-imitrex-sumatriptan-sin http://www.facecool.com/m/blogpost?id=4722086%3ABlogPost%3A13704579 http://quainv.com/blogs/post/35098#sthash.MqE7wHoU.qIpzkuq9.dpbs http://vocal-buzz.ning.com/profiles/blogs/quel-site-pour-acheter-du-ramipril-10-mg-altace-g-n-rique-en http://network-marketing.ning.com/profiles/blogs/capecitabina-500mg-comprar-en-una-farmacia-online-todo-en

XEvil break captchas of Google, Facebook, Yandex, VKontakte, and 8400 others!

(LatonyaVargo, 2018.02.23 12:35)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can break almost any anti-bot captcha.
Captcha Bypass Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8400 other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"


« előző

1 | 2 | 3 | 4